CHP'de İttifak Görüşmeleri heyecanı

CHP'de İttifak Görüşmeleri heyecanı

CHP'de kapalı kapılar ardında yapılan ittifak görüşmelerinin hangi partilerle yapıldığı siyasi kulislerde ilginç yorumlara neden oluyor.

Siyaset kulislerinde 2 gündür konuşulan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, " İttifak görüşmeleri yapıyoruz" açıklamasının perde arkasında ne olduğu siyaset gündeminde büyük merak konusu olmaya devam ediyor. 

KILIÇDAROĞLU NEDEN AYRINTI VERMEDİ

Daha önce aday açıklama konusunda tedbirli davrandıkları işaretini veren Kılıçdaroğlu'nun açıklamaya ayrıntı vermemesi AKP'nin çalışmaları engellemesinin önüne geçme kaygısı bulunduğu yorumlarına neden oldu. Öte yandan anketlere yansıyan siyasi tablonun iktidar ve muhalefet kanadının ha bıçak sırtı bir dengede oy potansiyelleri olması nedeniyle tarafların atacakları adamlar hayati önem kazanıyor. Son günlerde ekonomide meydana gelen olumsuz gelişmeler ile AKP ve Erdoğan'ın oylarında belirgin bir azalışın olduğu yine konuşulanlar arasında. 

İYİ PARTİ VE SAADET PARTİSİ İTTİFAKI

Bu çerçevede Kılıçdaroğlu'nın açıkladığı ittifak görüşmelerinin perde arkası çok önemli görünüyor. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, CHP’nin, İYİ Parti ve Saadet Partisi’yle ittifak yapma olasılığı zor görünüyor. CHP’nin sadece DSP ile ittifak yapabileceği, böylece de son kurultayda tüzüğüne koyduğu “İttifak yapılması durumunda önseçim yapılmaz” hükmünün de işletileceği ifade ediliyor.

BARAJ SORUNLARI VAR MI

Kulislerde ağırlıklı konuşulan ittifak senaryosu ise “İYİ Parti ile Saadet Partisi” üzerine kuruluyor. Bu iki partinin, tek başına seçime girmeleri durumunda barajı takılacağı, oluşturulacak güç birliği ile barajı aşma olasılığının denenebileceği ifade ediliyor. Önümüzdeki günlerde buna ilişkin adımların atılabileceği, BBP destekli ‘AK Parti-MHP’, ‘CHP-DSP’, ‘İYİ Parti- Saadet Partisi’ ittifaklarının konuşulacağı iddia ediliyor.

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ

İlgili Haberler