CHP ve İYİ Parti ittifakında yeni gelişme

CHP ve İYİ Parti ittifakında yeni gelişme

CHP ve İYİ Parti arasında süren yerel seçimlerde ittifak görüşmelerinin büyük oranda sonuçlandığı iki partinin 23 büyükşehir belediyesinde ve 20 il adayları üzerinde uzlaşma sağladığı öğrenildi.

31 Mart 2019 Yerel seçime sayışlı günler kala CHP ve İYİ Parti arasında süren ittifak görüşmelerinde sona gelindi. Cumhuriyet'in haberine göre gelinen noktada iki parti yerel seçimlerde 20 il ve ilçelerinde ittifak konusunda uzlaştılar

İYİ PARTİ HANGİ İLLERDE DESTEK VERECEK

İyi Parti CHP’nin elindeki mevcut il belediyeleri olan Çanakkale, Burdur, Giresun, Kırklareli, Edirne, Yalova, Sinop ve Zongundak’ın dışında Kırşehir, Bolu, Erzincan, Artvin, Bilecik ve Bartın’da da CHP’yi destekleyecek. Böylece İyi Parti’nin CHP’yi destekleyeceği il belediye sayısı 14 oldu. 

CHP HANGİ İLLERDE DESTEK OLACAK

CHP ise Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir, Afyonkarahisar ve Osmaniye’de İyi Parti’yi destekleyecek. Buna göre gelinen son aşamada iki parti arasında sağlanan uzlaşmada toplam 20 ilde işbirliği yapılacak. 

23 BÜYÜKŞEHİRDE SON DURUM

Edinilen bilgiye göre iki parti arasında işbirliği yapılacak 23 büyükşehire ait ilçelerde de büyük oranda uzlaşı sağlandı. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Ordu için İdris Naim Şahin’in isminin geçmesi tepkilere neden olurken CHP kaynakları, Şahin isminin gündeme hiç gelmediğini savundu.

İlgili Haberler