CHP ÖZÜR ÖZEL'DEN SERT TEPKİ

CHP ÖZÜR ÖZEL'DEN SERT TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Erdoğan'ın yaptığı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanlığı atamasına tepki gösterdi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın yaptığı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanlığı atamasına, tepki gösterdi.

Sigortacılık ve özel emeklilik sektörlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesine dair görevleri yürütmek üzere kurulan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanlığına Türker Gürsoy atandı.

Gürsoy, daha önce Gülen cemaatine ait Asya Emeklilik Genel Müdürü olarak görev yapmıştı. Türker Gürsoy, Asya Emekliliği yönetirken, BEStival kampanyası düzenlemiş, faiz hassasiyeti olan bireyleri, bireysel emekliliğin tüm avantajlarıyla tanıştırdıklarını belirtmişti.

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN ÇOK SERT TEPKİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bu atamaya CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel çok sert tepki gösterdi.

“Yazıklar olsun” diyen CHP’li Özel, Resmi Gazete’de yer alan atama kararının görüntüsünü paylaşarak, “Para yatıranın kamudan çıkarıldığı, hapse atıldığı Bank Asya iştiraki Asya Emeklilik’in 2013-2014 yılları arasında genel müdürlüğünü yapan Türker Gürsoy’un Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı’na atanmasının hiçbir izahı yoktur” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Sözcü

İlgili Haberler