ÇALIŞANLAR YILLIK İZİN PLANI YAPMAYIN

ÇALIŞANLAR YILLIK İZİN PLANI YAPMAYIN

AKP'nin referandum öncesi yaptığı çok sayıda düzenlemeyi kapsayan torba yasa içerisine yıllık izinlerde eklendi. İşte yeni düzenleme

İşçiler yeni çıkan torba yasadaki düzenlemeye göre, yıllık izinlerini bölebilecekler. Resmi tatil öncesi veya sonrası 1 gün izin kullanarak süre uzatılabilecek ancak AKP'nin her türlü desteği verdiği patronların bu düzenlemeyi uygulayıp uygulamayacağı merak konusu...

SON SÖZ PATRONDA OLACAK

Yeni Asır'dan Faruk Erdem bugün köşesinde yer verdiği düzenleme şöyle: Daha önce 10 günden az olmamak üzere sadece üçe bölünen yıllık izinler yeni yasayla istenilen parçaya bölünebiliyor.
Bu durumda çalışanlar isterlerse 1 gün dahi yıllık izin kullanma hakkına kavuştu.

RESMİ TATİLLERE DENK GELEN GÜNLER İÇİN

Bu durum özellikle resmi tatiller öncesi ve sonrasında 1 günlük izin kullanarak süreyi uzatma imkanı da getirdi. Örneğin pazartesi günü başlayan bir Kurban Bayramı tatili Perşembe günü sona eriyor. Cuma günü işbaşı yapması gereken çalışan bugünü yıllık izninden saydırarak hafta sonlarıyla birlikte 9 günlük tatil yapabiliyor.
Yeni yasa ile birlikte yine eskisi gibi 1 yılını dolduran çalışanlar kıdemlerine göre belirlenen izin günlerini kullanabiliyor.

ŞART VAR

Ancak izni parçalara ayırma konusunda serbest kalınıyor. Yani 20 gün izni olan bir çalışan bunun 10 gününü kullandıktan sonra kalan 10 günü istediği kadar parçaya bölebiliyor.
Yani bu çalışan 10 gün kullandıktan sonra isterse 3+2+1+4 ya da 2+2+3+3 gibi farklı zamanlarda izinler kullanabiliyor.
 

İlgili Haberler