Beyaz Saray'dan Erdoğan'ı Tebrik telefonuna yalanlama

Beyaz Saray'dan Erdoğan'ı Tebrik telefonuna yalanlama

AKP'ye yakın medya tarafından göklere çıkarılan Trump ve Erdoğan'ın telefon konuşmasının Referandum tebriği anlamı taşımadığı açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Erdoğan'ı referandum sonuçlarından dolayı tebrik ettiği haberlerine ilişkin Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Açıklamada, "Trump'ın telefonu referandum sonuçlarını onaylama anlamına gelmiyor" denildi.

YENİ AÇIKLAMA

Şaibeli referandum sonrası ABD Başkanı Donald Trump'ın Erdoğan'ı aramasına ilişkin Beyaz Saray'dan yeni bir açıklama geldi. 

Beyaz Saray sözcüsü vekili Sarah Huckabee Sanders, Başkan ve basın mensuplarıyla Airforce 1 uçağı ile Wisconsin'e seyahat halindeyken bir basın toplantısı düzenledi. Sanders, Trump ile Erdoğan arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin bir düzeltmede bulundu.

Politico'da yer alan habere göre Trump'ın önceliğinin NATO müttefikleriyle yakın temasta olmak olduğunu belirten Sanders, açıkça "Trump'ın telefonu referandum sonuçlarını onaylama anlamına gelmiyor" dedi. Beyaz Saray'ın esas olarak "demokrasiyi desteklediğini" söyleyen Beyaz Saray sözcüsü, dünkü yapılan konuşmanın bu ilkeyle çelişmek pahasına yapılmadığının altını çizdi. 

"Referandumdan Erdoğan'ın daha fazla güç ve yetki ile çıkmasını Trump destekliyor mu?" sorusunaysa, "Trump'ın telefonunun böyle bir amaç taşımadığını ve destek anlamına gelmediği" şeklinde yanıt veren Sanders, telefonun sonuçların resmi olarak ABD tarafından tanındığı anlamına da gelmediğini belirtti. 

100x50.pngtwitter-100x-50-001.jpg

İlgili Haberler