BAYKAL'A KASET KUMPASININ MEDYA AYAĞI ONLAR ÇIKTI

BAYKAL'A KASET KUMPASININ MEDYA AYAĞI ONLAR ÇIKTI

Muhalefetin önünü kesmek için o tarihlerde AKP'ye destek veren cemaat mensubu kadronun kurduğu Baykal ve MHP'li siyasetçilere kaset kumpasının ayrıntılarında ibretlik kadro.

2008-2012 arasında AKP dışında muhalefet partilerine düzenlenen kumpasın medya ilşkileride netleşmeye başladı. 

BAYKAL VE MHP KUMPASI

Başta o zamanki CHP lideri Deniz Baykal olmak üzere, MHP Genel idare kurulu üyelerinin gizli çekilmiş görüntüleri basına servis edilmiş, Erdoğan'da bu görüntüleri seçim meydanlarında dilinden düşürmemişti. 

KUMPASI KİMLER VE NEDEN KURMUŞ

Kurulan kumpasın o zaman tüm gücü ile AKP'yi destekleyen cemaat mensuplarının muhalefetin önünü kesmek için organize ettikleri ortaya çıktı.
Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, Baykal kasetinde Cevheri Güven, MHP’lilerin kasetlerinde ise işadamı İbrahim Faruk Bayındır başroldeydi. İkisi de kaçtı.

MEDYA AYAĞI O TARİHLERDE AKP DESTEKÇİLERİYDİ

Kirli kaset servisinin alıcısı habervaktim.com adlı internet sitesinin yazarı Yener Dönmez’di, tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Cem Necip İşçimen ve Ankara Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan ‘kirli kaset soruşturması’nda, hazırlanan komplolarda 89 polisin rol oynadığı tespit edildi. Soruşturmanın ikinci ayağı ise ‘kirli kasetleri’ internette dolaşıma sokan ‘kaset servis medyası’ oldu.

İNTERNET HABER KIYISINDAN DÖNDÜ

Soruşturma kapsamında internethaber.com adlı sitenin o dönemdeki iki yöneticisi Süleyman Özışık ve Abdulbaki Özışık ‘bilgi sahibi’ sıfatıyla ifade verirken 6 Mayıs 2010’da gündüz saatlerinde başlayan 7 Mayıs 2010’a uzanan Baykal kasedi servisine dair Cevheri Güven ismini işaret ettiler.

STAR BAŞROLDE

Gazeteciliğe Star gazetesinde başlayan Cevheri Güven, sonrasında Cemaat'e yakınlığı ile bilinen aktifhaber.com internet sitesinin genel yayın yönetmenliğini, 2009’da Star Gazetesi Ankara Haber Müdürlüğü’nü son olarak ise Nokta Dergisi’nin genel yayın yönetmenliğini yapmıştı. Güven, Deniz Baykal’a kaset kumpasının gerçekleştirildiği dönemde Star gazetesinde çalışıyordu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı