BAKANDAN "ÇOCUK TECAVÜZCÜ" YASASINA SAVUNMA

BAKANDAN "ÇOCUK TECAVÜZCÜ" YASASINA SAVUNMA

"Bakan düzenlemenin geri çekileceğini ya da daha net ifadeler ile değiştireleceği sözleri yerine "tecavüzcüleri kapsamıyor" diyerek olayın üzerini örtme açıklaması yaptı

Türkiye'ti ayağa kaldıran ve sosyal medyada tecavüzcüleri kurbanları ile evlendirme yasası yapılıyor eleştirilerine neden olan konuya AKP'den yanıt geldi. Adalet Bakanı konuya ilişkin bir açıklama yaptı ama, ayrıntıların içerisinden sorunun tam karşılığı yanıt çıkmıyor.

MUHALEFET AÇIKLAMAYI ANLAŞILMAZ BULDU

Muhalif kulislerin yorumu ise şöyle; "Bakan düzenlemenin geri çekileceğini ya da daha net ifadeler ile değiştireleceği sözleri yerine "tecavüzcüleri kapsamıyor" diyerek olayın üzerini örtme açıklaması yaptı." denildi. İşte bakanın DHA'da yer alan açıklaması.

AÇIKLADI AMA BİR ŞEY ANLAŞILMADI

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis'te tartışmalara neden olan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'yla ilgili düzenlemeye ilişkin "Düzenleme; cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır. Sadece dışardaki kadının, içerdeki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların ve ailelerin mağduriyetini gidermeye yöneliktir" dedi.

TWITTER'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda dün akşam tartışmalara neden olan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı ile ilgili düzenlemeye ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Konunun bilerek çarpıtıldığını savunan Bozdağ, cinsel istismar suçu işleyenlerin söz konusu düzenlemeden yararlanamayacağını vurguladı.

"DÜZENLEME ÇOCUKLARIN VE AİLELERİN MAĞDURİYETİNİ GİDERMEYE YÖNELİK"

Düzenlemenin tecavüzcüleri kapsamadığını belirten Bakan Bozdağ, "Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir. Bunun aksini iddia edenler, konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır.

Cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir nedenle cinsel istismar suçunu işleyenler (tecavüzcüler), bu düzenlemeden yararlanamaz.

Düzenleme; cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır.

Düzenleme; sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların, resmi nikahla evlenmeleri halinde uygulanacaktır.

Düzenleme; sadece dışardaki kadının, içerdeki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların ve ailelerin mağduriyetini gidermeye yöneliktir" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'Yİ BURADAN VURMAK HAKSIZLIKTIR"

AK Parti'ye yönelik eleştirilerin haksız olduğunu savunan Adalet Bakanı Bozdağ, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Küçük yaşta evlilikleri önlemek için Türkiye'de en önemli tedbirleri Ak Parti hükümetleri aldı.

Eski TCK'daki evlenerek cezadan kurtulmayı sürekli sağlayan düzenlemeyi (Eski TCK. 423,434'ü) Ak Parti, 2004'te yürürlükten kaldırdı.

Eski TCK'da 'adabı umumiye ve nizamı aile aleyhine cürümler' başlığı altında düzenlenmiş cinsel saldırı suçlarını, Yeni TCK'da; 'kişilere karşı suçlar' kısmında, 'vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar' arasına Ak Parti hükümeti aldı. Eski TCK'daki evlenme vaadiyle kızlık bozanın, aynı kızla evlenmesi halinde cezayı düşüren düzenlemeyi de Ak Parti kaldırdı (Eski TCK.423) Erken yaşta evliliklerin önüne geçmek için zorunlu eğitimi 12 yıla Ak Parti hükümeti çıkardı.

Çocukları, kadınları korumak için Anayasaya pozitif ayrımcılığı koyma dahil önemli adımları atan Ak Parti'yi buradan vurmak, haksızlıktır"

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı