AZİZ YILDIRIM'DAN YAYLIM ATEŞİ

AZİZ YILDIRIM'DAN YAYLIM ATEŞİ

Sarı-lacivertliler, geçtiğimiz hafta Kadıköy'de Beşiktaş'a 3-2 kaybedilen Beşiktaş maçını yöneten hakem Halis Özkahya'ya ateş püskürdü. Başkan Aziz Yıldırım ile basın toplantısı düzenleyen yönetici Şekip Mosturoğlu, "Tolga Özkalfa, Uilenberg'in diş hekimi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Hukuk İşleri Sorumlusu Şekip Mosturoğlu, Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü’nde basın toplantısı düzenledi. İkilinin hedefinde  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve hakemler vardı.

"DURUMDAN VAZİFE ÇIKARDI"

Aziz Yıldırım imzasıyla 25 Eylül tarihinde TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e gönderilen mektup okunduktan sonra konuşan Mosturoğlu, "Halis Özkahya durumdan vazife çıkaran ve manalandıran bir hakemdir. UEFA maçı yönetmesi önemli değil. Bence bırakmalı. Federasyon, Halis Özkahya'yı emekli etsin" dedi. Söz konusu mektupta; Süper Lig'in ilk 5 haftasının büyük hakem hatalarına sahne olduğu belirtilirken,  Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun hakemleri hedef alan açıklamalarına da vurgu yapıldı.

"HALİS ÖZKAHYA, FENERBAHÇE'Yİ DOĞRADI"

Sarı-lacivertli kulübün 1 numarası Yıldıım, "Gelinen noktada sorumlu TFF'dir. Hakem camiasında karışıklık var, çekişme var, güç gösterisi var. Son zamanlarda profesyonel hakemliğinin de getirilmesiyle beraber hakemlik çok cazip hale geldi. Ayda 40-50 bin lira kazanıyorlar. Asgari ücret ise ortada. Kimse de bu durumu sorgulayamaz hale geldi. TFF, hakem hocası Uilenberg'e maaş veriyor o da iyi ilişkileri sayesinde Türk hakemlerine Avrupa'da maç yönettiriyor. Son 3 yılda 3 kere MHK değişti. Siyasi ya da değil, bilemem. Ama şu an yeterli olamıyor. Halis Özkahya için benim kafamda soru işaretleri var. Bu sene 70 milyon Euro'ya yakın transfer yaptık. Bir hakemin düdüğü ile bu rakamları soka atamayız. Bunu yapanlar mutlaka cezalandırılmalı. Federasyon üzerine düşeni yapmalı ve içerideki çürük yumurtaları temizlemeli. Temizlemezlerse de bu operasyonlar sezon sonuna kadar devam edecek. Halis, bu hafta maçın kaderine etki etti. 3-4 ay önce Atiba'yı çizgiye basıp basmamasından dolayı oyundan attı, bu durumdan da etkilenmiş olabilir. Halis Özkahya, Fenerbahçe'yi doğramıştır" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe Başkanı, "Cüneyt Çakır için 'Türkiye'nin en iyisi' deniyor, bence değil. Trabzonspor'un Galatasaray karşısında mağlup olmasını sağladı. Henüz 6. haftada Fenerbahçe rakiplerinin 4-5 puan önünde olabilirdi Siz yarın burada 3. sınıf futbolculara hakemlik yaparsınız. Buralarda Van Persie, Nani, Eto'o olmaz" şeklinde konuştu. ŞOKE EDEN İDDİA! Şekip Mosturoğlu, "Son yıllarda hakemlerin sıkça hata yapmasının sebebi MHK sisteminin bozulmasıdır. Tolga Özkalfa, FIFA hakemliğinden düşmüş olmasına rağmen UEFA Hakem Kurulu üyesi Jaap Uilenberg'in diş hekimi olduğu için hakemliğe devam edebilmektedir" dedi.

"ONUN PARASINI BEN VERİYORUM"

Aziz Yıldırım, Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin derbi maçta saha komiseri ile tartışma yaşaması hakkında, "Saha komiseri, benim oyuncumu kolumdan tutamaz. O saha komiserinin parasını ben veriyorum. Federasyona mektup yazdım bundan sonra ödemeyeceğim. Sakatlıktan yeni çıkan bir oyuncu gidip betonun üzerinde ısınamaz. Betonun üstüne halı serip "Gidin orada ısının" derseniz olmaz. Bir de oyuncu sakatlıktan yeni çıkmış" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'A 'BEBEK' CEVABI

Fenerbahçe Başkanı, basın toplantısı sırasında BJK TV’de bebek ağlama görüntüsü yayınlanması hakkında ise “Olabilir. Ama burada yeneriz, şampiyon Fenerbahçe olur. Bir kere yendiler bizi. Puanı eşitlediler. Burada yeneriz, 3 puan öne geçeriz. Yeneriz, yeniliriz. Bunlar önemli değil. Biz 3 Temmuz’u yaşamış bir kulübüz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı