Avustralya'da 'yüzsüz balık' bulundu

Avustralya'da 'yüzsüz balık' bulundu

Avustralya'da bilim insanları Jervis Körfezi yakınlarında 'yüzsüz balık' buldu.

Avustralya'da bilim insanları, doğu kıyılarında derin bir deniz seferi sırasında yüzlerce yıldan fazla görülmeyen ve 13 bin feet derinlikte yaşayan gizemli bir "yüzsüz balık" keşfetti.

Araştırmacılar, 16 inçlik balıkların, 1870'li yılların başlarında, kuzeyde Mercan Denizi'ndeki İngiliz bir gemi tarafından bilimsel bir keşif sırasında yakalanmış bir örneğe benzediğine inanıyorlar. Balığın ağzı baş tarafının altına sıkışmış, bu nedenle yan taraftan görüldüğünde yüzünün olmadığı sanılıyor.

Di Bray ABC News'e verdiği demeçte "Görünüşe göre gözlerin yüzeyde olması lazım ama gerçekten gözleri göremiyorsun, bu balık burun delikleri ve ağzı, yüzü yok" diye konuştu.

Yüzsüz balık, bilimsel ajans CSIRO'ya ait bir gemide araştırmacılar tarafından, Sidney'in güneyindeki Jervis Körfezi yakınlarında bulundu.

Deniz seferinin sorumlu bilim adamı Tim O'Hara Nine; "Ezici derinlikteler, neredeyse hiç ışık yok ve dondurucu soğuk suda yaşıyorlar. Canlıların birçoğunda büyük dişler var, gözleri yok ve avlarını yakalamak için koku duyularını kullanıyorlar" dedi.

sol

İlgili Haberler