ATV'DEN ÖNCE ATV'DEN SONRA

 


Suriye’de olanların en önemli nedeni, Katar ve Sudi petrolünün ve doğal gazının; İsrail, Suriye, Türkiye üzerinden güvenli şekilde Avrupa Birliği ülkelerine aktarılmasıdır. İran körfezinde meydana gelen sıcak gelişmeler batılı ülkeleri kaygılandırmakta, ekonomik nedenlerden dolayı sıcak çatışmanın getireceği kayıpların önüne geçmek için farklı rotalar aranmakta. Bunun la birlikte son yıllarda keşfedilen doğu Akdeniz doğal kaynaklarının işletme haklarına sahip olmakta yaşadıklarımızın başlıca sebeplerinden biridir.
 
Aslında Sultan Mahvettin ’in Esad ile hiç bir zaman gerçekten dost olmadı. Erdoğan'ın tek amacı Esad’ı bu plana dâhil edebilmekti. Mahvettin  uzun uğraşları sonucunda Esad’ı ikna etmeyi başarıp ta istediğini alamayınca bu kez Katar ve Sudi Arabistan ile birlikte B planını uygulamaya koyuldu.
 
Planın hazırlayıcılarının diğer bir hedefinde Rusya’nın önünün kesilmesi vardır. Bilindiği gibi Rusya’nın en büyük gelir kaynağını Avrupa’ya satmakta olduğu petrol ve doğal gaz oluşturmaktadır. Sovyetler Birliğinin dağılmasında sonra çökmek üzere olan Rusya; petrol ve doğal gaz gelirleri sayesinde kelimenin tam anlamıyla küllerinden yeniden doğdu ve Dünya’ya ben buradayım dedi.
 
Rusya bu büyük satranç oyununda rakiplerinin hamlelerini daha önceden sezmiş ve gerekli tedbirlerini yıllar önce almaya başlamıştır. Suriye; Rusya için kesinlikle ve kesinlikle kaybedilmemesi gereken bir ‘Vezir’ konumundadır. İşte bu yüzden Rusya; Esad harici kendi çıkarlarına uygun birini buluncaya dek Esad’a olan desteğini ne pahasına olursa olsun sürdürecektir.
 
Erdoğan'ı deliğe süpürülecek bir piyon gibi gören hamilerinin; Erdoğan  için biçtikleri rol ise Müteahhitlik. Yıkıma uğrayacak Suriye’nin yeniden inşaatı ve petrolün güvenli bir şekilde akışını sağlamak.
Kimler mi yapacak ? Bugün adları yolsuzlukla anılanlar.Zaten Padişah’a yakınlığıyla bilinen bu şirketlerin daha önce Kuzey Irak’ta büyük ihaleler aldıkları biliniyor. Petrol, taşıma demişken gözümüzden kaçan bir hususu hatırlatmak isterim. Bizim Padişah’ın KOÇ grubuna olan öfkesi sanılanın aksine Gezi ile alakalı değil. Koç’a olan öfke Gezi’nin çok daha öncelerine bu kanlı planlara Koç’un uymamasından kaynaklanıyor. Koç’un kazandığı Otoyol ihalelerinin unutanlar için Şubat ayında iptal edildiğini hatırlatmak isterim.
 
Konunun vahametini anlamak için lütfen Karamehmet Grubunun 10 Nisanda Kuzey Irak’ta çok zengin petrol rezervleri bulduğunu açıklamasının ardından Mayıs ayı ve takip eden günlerde şirketlerine birer birer el konduğunu da bir yere not edin.Hatta Karamenmet'in kazandığı elektrik ihalelerinden de  ilğinç bir şekilde el çektirildiğini ve bu ihalelerin yolsuzluk dosyalarında adı geçen gruplara verildiğinide unutmayın.
 
Bilindiği üzere Türkiye’de en büyük petrol rafinerileri KOÇ ailesi tarafından işletilmekte. Gerek Kuzey Irak gerekse Suriye üzerinden gelecek petrol bir şekilde işletilmeli. Erdoğan ve  yolsuzluk dosyalarında adı geçen gruplar bu işten pay almak peşinde artık denklemi siz kurun. KOÇ Grubu’na sürekli TÜPRAŞ üzerinden gidilmesi de ayrı bir ayrı bir tesadüf mü?
Bugünlerde Suriye’nin Kuzeyindeki Kürt grupların, Suriye petrolünü Türkiye üzerinden taşımak istediklerini de bir kenara not edin.
 
Biz ancak bu kadar çözebildik. Bu öfkenin, Mayıs ayında Reyhanlı’da katledilen masumların, Suriye’de akan kanın ve bizim bu kadar bu konuya dâhil olmamızın başka bir nedeni varsa ,bilelim. Suriye'de savaşmanın Ülkemize,insanımıza ne gibi yararı olacak ?


O zaman Anlat  Bilelim. Neden HER ŞEYİ MAHVETTİN?

Önceki ve Sonraki Yazılar