Av. Tuncay Koç

Av. Tuncay Koç

ANTALYA BELEDİYE BAŞKANI TÜREL NEDEN KAPI KAPI DOLAŞTI Skandal Tweetler

Dün açıklanan bir haber farklı tepkilere neden oldu.

Kırcami imar planları Antalya İdare mahkemesi kanalıyla iptal edilmişti. Hem Muratpaşa Belediyesi hem Büyükşehir Belediyesi bir üst mahkemeye istinaf yoluyla kararın değiştirilmesi talebinde bulunmuşlardı. Konya Bölge İdare mahkemesi iptal kararının yürütmesini durdurmuş ve kararı bozmuş. Yani imar kararları şu an için geçerli

Bunun üzerine Muratpaşa Belediyesi de Antalya Büyükşehir Belediyesi de açıklamalar yaptılar ve Kırcamililere bu durumu müjde olarak duyurdular. Aslında Antalya'nın yeni bir alanının imara açılmasına ihtiyaç yok. Hali hazırda çok sayıda konut stoğu var.

Fakat 20 yıldır Kırcamili imar bekliyor. Dedesinden ninesinden kalan yerleri değerlendiremeyen artık tarım da yapılamayan araziler olduğu gibi, imar rantı için arazi almış bekleyenlerde çok. Şehircilik ilkeleri açısından imara açılması çok sorunlu ve sıkıntılı olsa da orada mağdur olan bir kısım insan da var. Bu tabii oy demek. Kırcaminin imara açılmaması ise oy getirmez. 

Mesele bu değil. Mahkemenin kararını öğrenir öğrenmez Menderes Türel ve adamları/arkadaşları alel acele hemen bir toplantı düzenleyip mahkemenin kararını kendi başarıları olarak anlatıp, Muratpaşa Belediyesini kötülemek yoluna giriyorlar. Kırcamililerin oyu aynı anda hem CHP ye hem AKP ye gidemeyeceğine göre bu başarı da Türel lehine olmalı ki seçimde işe yarasın. 

Dün akşam ki Türel'in açıklamaları, ekteki resmi twitlerinde görülmekte. Mahkeme kararının değiştirilmesi için Ankara'da kapı kapı dolaşmış. Oysa üst merci olan makam Konya Bölge İdare Mahkemesi... Konya'nın kararını Ankara'da hangi merci değiştiriyor peki. O halde verilen bir yargı kararı mı siyasi bir karar mı?

Dili sürçtü diyelim, Konya diyecekti Ankara dedi varsayalım. Bir Belediye Başkanının işi Mahkeme kapılarını aşındırmak mıdır? Mahkemelerin bağımsızlığı tarafsızlığı ne olacak? Menderes Türel'in iktidarın güçlü bir adamı olduğu biliniyor. Mahkeme kapılarını aşındırmak etik midir? Hukuki midir?

Peki ya Türel'in böyle bir alışkanlığı varsa, önem verdiği davalar da kapı kapı aşındırma yapıyorsa? O halde Boğaçay'ına ret veren mahkeme kararında ya da Lara Kruvaziyer Limanı projesi davasında da kapı kapı aşındırma yapmış mıdır? 

Hukuk mu, sizlere ömür.

Her şey sandığa endeksli. Sandıkta çıkan her şeyi alır...

003-003.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar