ANKARA YOLUNDA FACİA;7 ÖLÜ 22 YARALI

ANKARA YOLUNDA FACİA;7 ÖLÜ 22 YARALI

Kazada yaralanan 5'i ağır 23 kişi, Kırşehir'deki Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralılardan 1'i, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Salih GÜNER / KIRŞEHİR


KIRŞEHİR yakınlarında, buzlanma nedeniyle kayarak kontrolden çıkan yolcu otobüsü, şarampole devrildi. Kazada 7 kişi öldü, 4'ü ağır 22 kişi de yaralandı.

2 YOLCUNUN KALPLERİ HASTANEDE YENİDEN ÇALIŞTIRILDI

Kazada ağır yaralanan 2 yolcunun duran kalplerinin, ambulansta ve hastanede yapılan müdahalelerle tekrar çalıştırıldığı açıklandı.

Kaza, saat 09.30 sıralarında, Kırşehir- Ankara karayolunun Özbağ İlçesi Çuğun mevkiinde meydana geldi. Kırşehir'den Ankara yönüne giden 40 LE 121 plakalı yolcu otobüsü, buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda bir anda kontrolden çıktı. Savrulan otobüs, şarampole devrildi. Yolculardan 6'sı kaza yerinde yaşamlarını yitirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, tam bir can pazarı yaşandı. Kazada yaralanan 5'i ağır 23 kişi, Kırşehir'deki Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralılardan 1'i, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

63834_21543_04012016144803_4.jpg

Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı önce 9 olarak açıklanırken, kalbi duran 2 kişinin ambulansta ve hastanede yapılan müdahalelerle yeniden hayata döndürüldüğü açıklandı. 40 LE 121 plakalı otobüsün sürücüsünün ve kazada hayatını kaybeden 7 kişinin kimlikleri henüz belirlenemezken, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan 22 yaralının isimleri şöyle:

"Mevlüt Bekmez, Hakan Bekmez, Yeşim Dilekçi, Yurda Güneş, Yahya Kayaş, Hazret Kapıcı, Ramazan İlbey, Ufuk Taş, Zekiye Yağmur, Münip Tuzocak, Nusret Çukuryer, Ayla İnanç, Abbas Balcı, Kemal Atabay, Aras Kano, Eren Çalışkan, Hafize Gülkasap, Başak Yada, Serap Güçlü, Rahat Deniz, Senem İlbey ve soyadı öğrenilemeyen Dilek."

Bu arada kazanın ardından olay yerinde ve hastanede incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi alan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, ardından yaptığı açıklamada, kazada 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, tedavileri devam eden kazazedelere de acil şifalar diledi.

AYNI BÖLGEDE İKİ AYRI KAZA DAHA MEYDANA GELDİ

KIRŞEHİR yakınlarında sabah saatlerinde buzlanma nedeniyle yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybederken aynı bölgede iki ayrı kaza daha meydana geldi.
Kırşehir- Ankara karayolunun Özbağ İlçesi Çuğun mevkiinde bir yolcu otobüsü ile bir midibüs kaza yaptı. Düz yolda buzlanma nedeniyle devrilen otobüste 41 yolcu hafif yaralanırken, midibüsün karıştığı kazada yaralanan olmadığı bildirildi.

63834_21543_04012016144803_5.jpg
Karayolları ekipleri karayolunda tuzlama çalışması yaparken kar yağışının devam ettiği bölgede trafik ekipleri araç sürücülerinden dikkatli olmalarını istedi
Bu arada Kayseri Emniyet Müdürlüğü' de özellikle Kayseri- Ankara Karayolu'nda Kırşehir Kırıkkale arasında seyredecek araç sürücülerini dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarırken yola çıkacak sürücülerden Kırşehir' den sonra yol durumunu öğrenmeden yola çıkmamalarını istedi..

Kaynak:Haber Kaynağı