Almanya'dan flaş vize kararı

Almanya'dan flaş vize kararı

Artık bir başka Schengen ülkesinden Almanya'ya karayolu ya da demiryolu ile girecek herkes pasaport kontrolüne tabi tutulacak.

Almanya, Hamburg'da yapılacak G20 Liderler Zirvesi nedeniyle güvenlik önlemi olarak serbest dolaşıma izin veren Schengen uygulamasını askıya aldı.

SINIR KONTROLLERİNDE ÇOK SIKI ÖNLEMLER

Sputnik Türkiye'deki habere göre Almanya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sınır kontrollerinin bugün uygulamaya konulduğu ve 11 Temmuz'a kadar süreceği ifade edildi. İçişleri 
Almanya şhengen vizesini askıya aldı

Bakanı Thomas de Maiziere de 7-8 Temmuz'da Hamburg'da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi'nin güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirterek bunun için Avrupa Komisyonundan onay alındığını kaydetti.

KARA VE DEMİRYOLU GİRİŞLERİNDE HERKES SIKI KONTROL EDİLECEK

Alınan kararla Almanya'ya Schengen vizesi ile havaalanından yapılan girişlerde bir değişiklik olmayacak. Ancak artık bir başka Schengen ülkesinden Almanya'ya karayolu ya da demiryolu ile girecek herkes pasaport kontrolüne tabi tutulacak.

AB KURALLARI İZİN VERİYOR

AB kuralları, kriz durumunda ya da önemli güvenlik önlemi gerektiren olaylarda pasaport ya da kimlik kontrolüne tabi olmadan seyahat etmeye olanak veren sistemin istisnai olarak askıya alınmasına imkan sağlıyor.

İlgili Haberler