Alman Seçimlerinde ' Erdoğan Posterli tanıtma

Alman Seçimlerinde ' Erdoğan Posterli tanıtma

Almanya'da seçimlere bir hafta kala Erdoğan'nın posteri ve sözleri ile gurbetçilerden oy isteyen bir araç propaganda turuna çıkarak herkesi şaşırttı.

Almanya seçimleri gergin olan Türkiye ilişkilerini daha da fazla gerdi. PKK'nın önceki gün yaptığı gösteri sonrası Alman Büyükelçi Dışişleri bakanlığına çağrılarak uyarıldı. Seçimlerde Erdoğan nefreti kullanmak neredeyse tüm Alman partilerinin ortak stratejisi halinde. Ancak Türk vatandaşları oylarını isteyen bazı partiler bu konuda farklı görünüyor. Hatta Erdoğan Posteri ile oy istiyorlar.

ERDOĞAN OY VERMEYİN DEMİŞTİ

Bilindiği gibi Erdoğan Almanya'da yaşayan gurbetçilere seslenerek "oylarınızı Türkiye düşmanı partilere vermeyin" çağrısı yapmıştı. Erdoğan'ın bu tavrı ise başta Merkel olmak üzere koalisyonun büyük ortaklarını kızdırmıştı. 

ERDOĞAN'I ÖVEN YOK

Alman Partileri içerisinde bu günlerde Erdoğan karşıtı olmayan parti yok gibi. Erdoğan'ın çağrı yaptığı vatandaşlar oylarını hangi partiye verecekler bilemediler. İşte sorunun yanıtı.

Almanya'da kurulan AKP yanlısı AD-D, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı bulunan otomobille oy istedi.

SEÇİME BİR HAFTA KALA

24 Eylül’de yapılacak milletvekili genel seçimlerine Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (KRV)’nden giren ve seçim afişine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını koymakla dikkatleri üzerine çeken AKP yanlısı AD-D, şimdi de üzeri Erdoğan’ın fotoğraflarıyla donatılan otomobille KRV’de seçim turuna çıktı.

ERDOĞAN POSTERİ İLE

Erdoğan’ın "Türkiye dostu olanlarla beraber olun, onlara oyunuzu verin, onları büyütelim" şeklindeki ifadeleri otomobilden seslendirilirken, yoldan geçen Türklerden oy istendi.

AD-D yöneticileri, bugün akşamüzeri geldikleri Duisburg’un Marxloh semtinde Türk iş yerlerinin yoğun olduğu Weseler caddesinde seçim turu yaptı.

CUMHURBAŞKANIMIZIN İSTEĞİNİ DUYURUYORUZ

Almanya’da seçime giren AD-D’nin Genel Sekreter Halil Ertem'in Erdoğan için "Cumhurbaşkanımız" demesi dikkat çekti.

Ertem şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını seçim afişimizde yer vermemizin ardından, Cumhurbaşkanımızın partimizle ilgili yaptığı konuşmanın sözlerini de, böyle bir otomobil ile tur atarak vatandaşlarımıza duyurmak istedik. 

İMKANLARIMIZ KISITLI

24 Eylül’de seçimler yapılacak, az bir süre kaldı ve imkanlarımızda oldukça kısıtlı. Bizde nasıl dikkat çekeriz ve vatandaşa sesimizi nasıl hızlı duyururuz diye düşündük, hemen iki gün içinde bu arabayı hazırlayıp KRV’yi turlamaya başladık. Oldukça da iyi tepkiler alıyoruz."

İlgili Haberler