Allah ve Muhammed Adına, Öyle mi?

CEMAAT – HÜKÛMET SAVAŞI Ne Zaman Başladı?
CEMAAT – HÜKÛMET SAVAŞI Biter mi?

Bu savaşın adı 'Siyasal İslam ve Erk Savaşı'dır ve BİTMEZ!

Bu savaşın adı 'Allah Adına Erke Sahip Olma' teziyle halkın kandırılmasıdır ve BİTMEZ!

Kimilerine göre bu savaş, Ergenekon ve Balyoz gibi isimlerle adlandırılan davaların açılmasıyla başlamıştır. Çünkü bu davalar cemaatin emniyet ve yargı içinde örgütlenmesi sonucu açılmış ve o zaman itibarıyla işine gelen bu durumdan ötürü de hükûmetin bir direnişiyle karşılaşmamıştır. Ancak, gelişmeler üzerine hükûmet kanadı, yarın öbür gün bu okun ucu kendisine dönebilir diye endişeye kapılmış ve tedbir arayışına girmiştir.

Bazılarına göreyse bu savaşın fitili aslında 2004'te 'Türkiye’de Nurculuk ve Fethullah Gülen’le Mücadele Eylem Planı'nın görüşüldüğü MGK toplantısında alınan kararların cemaate sızdırıldığı tarihte ateşlenmiştir.

Bazı yazarlar da Fethullah Gülen hareketiyle AKP hükûmeti arasındaki iktidar mücadelesinin açığa çıkmasını 7 Şubat 2012 günü patlak veren MİT krizine, bunun topyekun savaşa dönüşmesini ise dershane krizine bağlamaktadır.

2004'teki MGK kararlarının cemaate sızdırılması, Ergenekon ve Balyoz süreçlerinin başlaması, Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmaları karşısında tarafların farklı tutumları, özellikle İlker Başbuğ'un tutukluluğuna tarafların farklı bakış açıları, Türkan Saylan'a yapılan gece yarısı operasyonunun yankıları, MİT müsteşarının ifadeye çağrılması, dershanelerin kapatılması, kızlı-erkekli yurtlar tanımının siyasal jargona girmesi, Kitaplar; OOOKitap Dokunan Yanar'lar, Musa'lar Führer'ler Ergün Poyraz'lar, Haliç'te yaşayan Simon'lar Hanefi Avcı'lar... Tutsak gazeteciler... Tutsak milletvekilleri... Tutsak askerler... Tutsak vatandaşlar... vs vs vs... HEPSİ HİKAYE...!

GERÇEK ŞUDUR...

Hazreti Muhammed'in vefatından sonra yaşanan halifelik kavgaları hakkında tarih boyunca, her lisanda, çeşitli din ve mezheplere mensup yazarlar tarafından, yüzlerce binlerce kitap yazılmıştır. Ben bir tarihçi olmadığım için bu kitaplarda yazanların gerçekliği hakkında bir tarihçi edasıyla racon kesecek değilim.

Ancak bu kitapların hiç kimsenin inkar etmediği bir ortak paydası vardır.

Kimin yazdığı eseri okursanız okuyun, hangi tarafın, dinin veya mezhebin yazarı yazmış olursa olsun... Detayların az çok değiştiğini göreceksiniz, hepsi o kadar... Özü aynı... İktidar kavgası... Hem de Allah ve Muhammed adına...

Hilafet sana mı kalacak, Bana mı? Halife Sen mi olacaksın, Ben mi? Hilafet muhacire kapısını açan Vefakârın hakkı mıdır, aynı kanı taşıyan Akrabanın hakkı mıdır, yaşlı ve tecrübeli olan Yoldaşın hakkı mıdır, üzerinde Mutabakata varılanın hakkı mıdır?

İşte kavganın başlangıç noktası bana göre 'O' andır sevgili dostlarım...
Siyasal Erk'in ele geçirilme ve muhafazası kavgasıdır...
Ne yazık ki Allah ve Muhammed adına yapıldığı iddia edilmektedir...
Hele tarafların olaylar karşısındaki tutumlarını, dualarını, beddualarını ve küfürlerini gördükten sonra...

Allah ve Muhammed Adına, Öyle mi...?

 
https://twitter.com/drtayfunbudak
  https://www.facebook.com/tayfun.budak.790

Önceki ve Sonraki Yazılar