AL JEZEERA'DAN BOMBA ESAD İDDİASI

AL JEZEERA'DAN BOMBA ESAD İDDİASI

Esad rejimi yanlısı olan Lübnanlı Al-Diyar Gazetesi de Esad’ın felç geçirdiğini öne sürmüştü.


Al Jazeera’nın ünlü habercisi Faisal al-Qassem Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın "komada veya ağır hasta olduğunu" iddia etti. Haber tüm dünyada ciddi yankılara neden oldu. Bir çok medya kuruluşu haberi verdi ancak ardından Suriye'den jet yalanlama geldi

AĞIR HASTA MI

Lübnanlı Al-Mustaqbal Gazetesi, cumartesi günü rejime yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın beyin enfarktüsü yüzünden hastaneye kaldırıldığını yazdı.

Esad rejimi yanlısı olan Lübnanlı Al-Diyar Gazetesi de Esad’ın felç geçirdiğini öne sürmüştü. Suudi Asharq al-Awsat Gazetesi ise Esad’ın 6’ncı yılına giren Suriye iç savaşının getirdiği psikolojik baskının ardından rahatsızlandığını ve sol gözünde tik meydana geldiğini iddia etmişti.

FACEBOOK'TAN YALANLAMA

Suriye rejimi dün, Facebook üzerinden “Esad’ın sağlığı fevkalede yerindedir” açıklamasıyla iddiaları yalanladı.

Dün bir başka iddia daha Al Jazeera’nın ünlü habercisi Faisal al-Qassem’den geldi. Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Al-Qassem, “Esad’ın komada veya ağır hasta olduğu” bilgisini 4.5 milyon takipçisiyle paylaştı.

JET YALANLAMA

El Cezire muhabiri Faisal al-Qassem tarafından yapılan "Esad komada" haberi birçok haber sitesi tarafından "son dakika" olarak duyurulurken, haber Suriye tarafından yalanlandı. Suriye Cumhurbaşkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Beşar Esad’ın tedavi gördüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

RESMİ HESAPTAN AÇIKLAMA

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın hastaneye kaldırıldığı ve komada olduğuna ilişkin El Cezire haberinin yalan olduğunu açıkladılar

Suriye Arap Haber Ajansı, haberlerişn yalan olduğunu açıklarken, Suriye Cumhurbaşkanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada da Esad’ın tedavi gördüğü haberlerinin yalan olduğu ifade edildi.

İlgili Haberler