AKP'Lİ VEKİLDEN MECLİSTE ÇOCUK TACİZİ REZALETİ

AKP'Lİ VEKİLDEN MECLİSTE ÇOCUK TACİZİ REZALETİ

TBMM Aile Bütünlüğü ve Boşanma Olaylarını araştıran Meclis Komisyonunda kavga çıktı. Komisyonu bilgilendirmek için çağrılan uzman, çocuk istismarı konusunda hükümeti eleştirince AKP milletvekili Sait Yüce sinirlenip konuğa mikrofon fırlattı.

AKP Düzce Milletvekili Ayşe Keşir başkanlığındaki TBMM Aile Bütünlüğü ve Boşanma Olaylarını araştıran Meclis Komisyonunda gerginlik yaşandı.

Basına kapalı yapılan komisyon toplantısına bilgi almak için davet edilen Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, çocuk istismarı olaylarındaki artışlar nedeniyle hükümeti eleştirdi. Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre Şirin, çocukların sağlık, eğitim, yoksulluk nedeniyle sorun yaşadığını belirtti ve hükümetin çözüm noktasında geri kaldığını söyledi. ‘’Bu nedenle istismar olayları arttı’’ dedi. Şirin’in bu sözleri üzerine AKP Milletvekili Sait Yüce sinirlendi. Hükümetin eleştirilmesine dayanamayan Yüce, Şirin’e “Sus lan” diye bağırdı. Şirin ise “Beni çağırdıysanız tahammül etmelisiniz” diye karşılık verdi. AKP’li Yüce de önündeki mikrofonu alıp Şirin’e fırlattı. Daha sonra da Şirin’in üzerine yürüdü. Komisyon Başkanı AKP’li Keşir ise olayı yatıştırdı ve “Lütfen basına sızmasın” ricasında bulundu. Şirin’in olaydan sonra toplantıyı terk ettiği ve TBMM Başkanlığı ile Komisyon Başkanı’na şikayette bulunduğu öğrenildi.

 

haber.sol.org

İlgili Haberler