AKP'den Barzani'ye ' Bağımsız Kürdistan ' uyarısı

AKP'den Barzani'ye ' Bağımsız Kürdistan ' uyarısı

Kürtlerin Kuzey Irak'ta" Bağımsızlık Referandumu " oylamasına sayılı günler kala Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Barzani'ye nazik eleştiri geldi.

AKP'nin dığ politkada çifte standartlı uygulamaları Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoülu'nun son açıklaması ile yine kendisini gösterdi. Avrupa ülkelerinde Türkiye'nin alyhine en küçük gelişmeye bile büyük tepki gösteren Dışişleri bakanlığı, Bağımısızlık Referandumuna sayılı günler kala bile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Barzani'ye karşı yumuşak üslüpla mesajlar göndermeye devam ediyor. 

TÜRKİYE'NİN IRAK'IN BÜTÜNLÜĞÜ POLİTİKASI BİTTİ Mİ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kürt yönetiminin yapacağı Referandum sonucunda Türkiye'nin uygulayacağı yaptırımları açıklayıp caydırıcı olmak yerine, Bağımsızlık Referandumu için yine çok yumuşak bir göndermede bulundu.

DİREK İSTEMİYORUZ DİYEMEDİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde yapılacak referanduma ilişkin açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ülke bu kadar sorun yaşarken bağımsızlık referandumu ülkedeki durumu daha kötüye götürür. Allah korusun sivil savaşa kadar götürür" dedi.

GERİ ADIM ATIN RİCASI

IKBY'den geri adım atmasını beklediklerini belirten Çavuşoğlu, "Ülke bu kadar sorun yaşarken bağımsızlık referandumu ülkedeki durumu daha kötüye götürür. Allah korusun sivil savaşa kadar götürür. Biz refandum kararına karşıyız karşı olmaya da devam edeceğiz" dedi. 

AVRUPA'YA SERT MESAJ

Çavuşoğlu, "En son AB'ye mektup gönderdik. Vize serbestisi uygulanmadan geri kabul anlaşmasını uygulamayacağımızı resmen bildirdik. İkisinin birlikte uygulanması gerekiyor" dedi. 

BARZANİ KARARLI KONUŞTU

İlgili Haberler