Abdüllatif Şener yeni parti çalışması mı yapıyor

Abdüllatif Şener yeni parti çalışması mı yapıyor

AKP'nin kurucularından eski bakan Abdüllatif Şener'in son günlerde yaptığı yoğun yurt gezileri siyasi kulislerde çeşitli soylentilere neden oldu.

 

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah  Gül'ün çok yakın çalışma arkadaşı olduğu bilinen Abdüllatif son Şener'in yurt genelinde gezerek eski ANAP ve AKP üyeleri ile toplantı düzenlediği ve olası bir Hayır sonucuna göre yeni parti için çalışmalar yaptığı söylentileri yoğunlaşmaya başladı.

REFERANDUMUN SONUCUNA GÖRE KARAR VERİLECEK

Şener'in çalışmalarının MHP den ayrılan muha lifleri de kapsadığı, referandum sonrası AKP'den ayrılacak çok sayıda milletvekilinin katılımı ile Merkez Sağda yeniden güçlü bir oluşum için çalıştıkları konuşuluyor. 

GÜL VE ARKADAŞLARI HAZIRLANIYOR 

Türkiye Partisi eski Genel Başkanı Abdüllatif Şener referandum sürecini eleştirdi. Dha'nin haberine göre, "İnsanları bölen, oy devşirmeye çalışılan bir yapı ile karşı karşıyayız. 'Evet' demek için bir tek sebep yok. Bu 18 maddenin tamamı ülkemiz için zararlı" dedi.

YENİ  PARTİ HAZIRLIĞI MI

Abdüllatif Şener, çeşitli ziyaretler dolayısıyla geldiği Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki Löküs Restoran'da daha önce farklı partilerde görev almış kişi ve vatandaşlarla bir araya geldi.

 Hollanda ile yaşanan krize değinen Şener, Alanyalı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına Hollanda'ya iniş izni verilmemesini eleştirdi. Türk bakanlara Avrupa'da yapılanları hoş karşılamayacaklarını belirten Şener, "Milletimizi yaralayacak bir duruma düşmek bir bakana yakışmaz. Böyle bir şey varsa temsilde sorun var demektir. Hollanda'nın seçimi var. Burada ırkçı bir partinin kazanma ihtimali var. Hollanda'da seçim bitmeden oraya gidilmemesi gerektiğini Başbakan Binali Yıldırım daha önceki konuşmalarında söylemişti ama ne olduysa bir bakan sınıra dayandı. 

YAKIŞMAZ

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanına gittiği yerde sürprizlerle karşılanmak yakışmaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı kendine yakışanı yapar" diye konuştu.

ESAD ÖRNEĞİ 

Hollanda'da birçok Türk vatandaşının yaşadığını belirten Şener, "Orada yaşayan Türk vatandaşları var. Bugün Türkiye'de 3 milyon Suriyeli yaşıyor. Esad yarın seçim olsa, 'Burada benim vatandaşlarım var, miting yapacağım' dese ne olur? Hollanda mitingi nedeniyle Avrupa'nın farklı ülkelerinden sesler çıkmaya başladı" diye konuştu.

'EVET DEMEK İÇİN TEK BİR SEBEP YOK'

Referandum sürecine de değinen Abdüllatif Şener, şöyle dedi:
"16 Nisan'da sandığa giden vatandaşlar açısından en çok üzüleceğim şey; Anayasa paketinin içindekileri bilmeden, birtakım sloganlarla sandığa gidilirse buna üzülürüm. İnsanları bölen, oy devşirmeye çalışılan bir yapı ile karşı karşıyayız. 'Evet' demek için bir tek sebep yok. 

TAMAMI ZARARLI 

Bu 18 maddenin tamamı ülkemiz için zararlı. Zararın neresinden dönersek kârdır. Aylardır bunu tartışıyoruz. 16 Nisan'da 'hayır' çıktığında zarar veren bu yapıyı kesmiş olacağız. Çünkü bu paketin içinde halk yok. Bu paketin maddeleri dünyada görülmemiş şekilde bir makamın yetkilerini artırmaya yöneliktir."

İlgili Haberler