ABD'nin Suriye'yi vurmasının perde arkası

ABD'nin Suriye'yi vurmasının perde arkası

ABD, Suriye'yi İsrail yüzünden mi vurdu?

Aziz Doğdu / Haberartı Türk

Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal saldırının ardından dünya, ABD'nin herhangi bir BM kararı olmadan ve kimin yaptığı kesinleşmeden Esad yönetimine bağlı olan El Şaayrat hava üssüne roketli saldırı düzenlemesinin nedenlerini soruştururken ActivistPost adlı bir haber ve siyaset sitesi, çok farklı bir gerekçe ortaya attı.

SALDIRILARIN ARKASINDA İSRAİL VAR

Siteye göre ABD, bu hava üssünü bilerek hedef aldı. Bunun nedeni de İsrail'in önceki haftalarda uluslararası angajman kurallarını ihlal ederek Suriye hava sahasına girmesi ve Suriye'nin de İsrail uçaklarını bu üsten vurmuştu. 

ORTADOĞU'DA DENGELER DEĞİŞTİ

Suriye, İsrail uçaklarını vurarak aslında Ortadoğu'daki dengelerin değiştiğini ve kendisinin de artık söz hakkı olduğunu gösteren bir imada bulunmuştu. Bunu hazmedemeyen İsrail de ABD'nin yardımına danışmıştı. Trump yönetimi de İsrail istedi diye, Suriye'deki terörle mücadelede en önemli ve büyük rol oynayan bu üssü vurmuştu.

ABD SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Rusya ve İran'ın haricinde Çin de son günlerde agresif bir politika izleyen Trump yönetimine uyarılar gönderiyor ve Suriye'nin yanında olduğu mesajlarını iletiyor. ABD'nin soruşturmadan ve kimseyi dinlemeden Suriye'ye saldırmasının ardından dünyada 'ABD, egemen bir ülkeyi işgal etmek için saldırıyor ve savaş suçu işliyor', sesleri yükselmeye başladı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı