ABD VE RUSYA ARASINDA KORKUTAN GELİŞME

ABD VE RUSYA ARASINDA KORKUTAN GELİŞME

ABD ve Rusya arasında giderek gerginleşen ilişkilerde dünyayı tedirgin eden gelişmeler oluyor.

Aziz Doğdu/ Haber Artı

Suriye konusunda aralarındaki anlaşmazlık ciddi boyutlara ulaşan, ardından da karşılıklı olarak siber saldırı iddiaları gündeme gelen Rusya ABD ilişkileri giderek korkutucu boyuta geliyor.

Uzmanlar Türkiye ile Rusya arasında gittikçe gelişen kritik ilişkilerin ABD tarafını acele davranmaya zorladığını, bu nedenle Rusya ile her an iplerin kopartılarak soğuk savaş günlerine dönülebileceğini ileri sürüyorlar. İşte konuya ilşkin son sıcak gelişme.

PUTİN ABD VATANDAŞLARINI UYARDI! ABD İSE RUSYA İLE OLAN İLİŞKİLERİ YIKIYOR...

Rusya'ya uygulanacak yaptırımlar sorulduğunda "Dışişleri Bakanı Kerry ve diğer bakanlık görevlileri, birçok konuda çaba sarfediyor ve biz de ortaklarımızla Ukrayna nedeniyle uyguladığında Rusya'ya ağır maddi bedeller ödeten bazı mali yaptırımları uygulama konusunu tartışıyoruz", diye açıkladı Josh Earnest Cuma günü yapılan basın toplantısında.

KARŞILIK VERECEĞİZ

Josh Earnest'in bu açıkmaasına Rus Ryabkov RIA Novosti'ye "ABD yaptırım listesi oluşturulması durumunda, ki bunların çoğu saçma ve mantıksız sebeplerden dolayı olmaktadır, biz de öyle bir karşılık vereceğiz ki bu da tüm dengeyi değiştirecektir. Ki böyle bir olay da ABD yararına olmayacaktır. ABD hükümeti için Rusya ile ilişkileri bozmak sorun değilmiş gibi görünüyor. Bunun olması, ilişkilerin düzelmesi için yıllar gerektirecektir", diye belirtti.

ABD'NİN HEDEFİ ?

Rus Haber Ajansı'na göre Amerikan hükümetinin ana hedefi, ABD ile ilişkileri tamamen yıkmak.

Sonuç olarak Putin de birkaç basın açıklaması yaptı. Bunların içinde ABD vatandaşlarına yönelik bir de uyarı vardı.

Kaynak:Haber Kaynağı