ABD SEÇİMLERİNİ ETKİLEYEN ADAM KOVULACAK

ABD SEÇİMLERİNİ ETKİLEYEN ADAM KOVULACAK

Obama'nın baş danışmanı Valerie Barrett, uzun iştiareler sonucunda Obama'yı FBI müdürü James Comey'nin kovulması konusunda ikna etti.

Aziz Doğdu / Haberartı Türk

 

Son zamanlardaki faaliyetleriyle hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi kesimin eleştiri bombardımanındaki tek isim olan FBI müdürü James Comey, konusunda Obama ikna oldu. Comey'nin seçim ertesi işine son verilecek.

CLINTON DAVASINDA HATALAR YAPTI

ABD Başkanı Barack Obama'nın 2013 yılında atadığı Comey, son aylarda sağlıksız kararlar vermesi nedeniyle yoğun eleştiri bombardımanına tutuluyordu. Temmuz ayında Hillary Clinton hakkında adli işlem yapılmayacağını söylemesiyle bir anda şimşekleri üzerine çekmişti. 

OBAMA SON DERECE RAHATSIZDI

Başkanlık seçimlerine 11 gün kala Clinton dosyasını yeni bulgular nedeniyle yeniden açan Comey, seçimlere 48 saatten az bir zaman kala Clinton hakkında Temmuz ayında verdiği kararın mevcudiyetini koruduğunu açıklayınca hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi kesimin hışmına uğradı. Obama, Comey'nin seçim sonuçlarını etkileyebilecek davranışlarından son derece rahatsızdı.

FBI'IN HEM GÜVENİLİRLİĞİ HEM DE KURUMSAL KİMLİĞİ ZARAR GÖRDÜ

Comey'nin bu tavırları, kurum içinde de rahatsızlık yaratmış ve birçok FBI ajanı, öfke duymaya başlamıştı. 'Obama, Comey'nin görevine son vermek istiyordu artık', diyen Beyaz Saray'a yakın bir kaynak şöyle devam etti: 'Obama, Comey'nin görevine ne zaman son vereceği konusunda çok çekimser idi. Hatta, Comey'den çekiniyordu, çünkü Comey'nin hukuku engellemekten kendisine dava açmaktan korkuyordu. Ama Valerie Jarrett, onu seçim ertesinde olması konusunda ikna etti'.

'FBI'ın hem güvenilirliği zedelendi, hem de kurumsal kimliği ve aynı zamanda da Comey'nin yönetici durumu ağır hasar gördü. Bu o kadar kötü boyuttaki, Comey'nin kendi çalışanları bile müdürlerine güvensizlik besliyor ve onu sağlıklı ve tarafsız karar alamamakla suçluyor".

anigif-haber-ici-008.gif

COMEY SAÇMA SAPAN KARARLAR ALDI

Eski bir Adalet Bakanlığı çalışanı Comey'nin sağlıksız ve saçma sapan kararlar alarak kurum içinde birçok kişinin öfkesini çektiğini belirtti. 'Mantıklı bir sebep olmadan Hillary'ye dava açması, sonra da baş yardımcılarına danışmadan dosyayı kapatmaya kalkması, birçok kişinin Comey'nin artık yönetme yetisini kaybettiği konusunda ikna etmiş oldu. Comey, istediği kadar iyi niyetli olsun ya da destek görsün, hem kendini hem de en önemlisi kurumu zedeledi ve gönderilecek'.

 

(Daily Mail haberinden derlenmiştir)

Kaynak:Haber Kaynağı