Burçin Aktükün

Burçin Aktükün

3 Temmuz Laneti




- Dava sürecinin tüm ana aktörlerinin başına bir şey geldi. Davaya bakan savcı görevden alındı, mensubu olduğu cemaat kendisine döndü.

- Davaya koalisyon ortağı olarak giren cemaat ve AKP önce MİT Müsteşarı üstünden çatıştı, sonra ÖYM'ler kapatıldı.

- Davada savcıların 2 saat brifing verip izin aldığı Başbakan hastalandı sonra koalisyon ortakları ile çatışmaya başladı.

- Davaya taşeronluk yapan Sadri Şener görevini bıraktı.

- Yine bu kumpasa büyük destek veren Galatasaray camiasının efsane teknik direktörü ve başkanı kavga etti. Fatih Terim kulübünden Kovuldu.

- Davayı yürüten İstanbul Emniyeti Organize Şube ve TEM dağıtıldı. İstihbarat şube başkanı görevden alındı.

- Davaya büyük medya desteği veren Taraf gazetesinin genel yayın yönetmeni iki kere değişti, Ahmet Altan işsiz kaldı.

- Davaya yine büyük destek veren Telegol ekibi Program yaptıkları kanaldan Kovuldu. 

- Dava sürecinde birbirlerine aşık  Zagor ve Çiko gibi destek veren ROK ve Baransu birbirine girdi. 

- Dava sırasında "ama ülkenin mahkemelerine polisine güvenmiyor musunuz" diyenlerin bir kısmı Mayıs ayında polisle çok yakından tanıştı.

- Dava sırasında ÖYM'lerin cemaat tarafından kontrol edilen iktidar merkezi olduğu iddialarını yalanlayanlar şimdi Cemaate saldırmaya başladı.

- Dava sırasında olayın sadece adli olduğunu iddia eden ve ilgisi olmadığını söyleyen Cemaat, ÖYM'ler kapatılmasın diye isyan etti.

- UEFA kendi müfettişleri Cassey - Cornu ile ters düştü ve görevden aldı.

- Cemaat, hükümeti zora sokacak bir röportajla [İbrahim Akın] gündem yarattı..

- Cemaat, ile Hükümetin arası bozuldu.

- Cemaat, 17 aralıkta Sözde Şike davasındaki yöntemlerin aynısıyla Hükümete yargısal bir operasyon düzenledi.

- İnce ince kupa çalışması yapan Bakan Erdoğan Bayraktar istifa etmek zorunda kaldı.

- Sportif olarak onca teşvik ve gönül şikesine rağmen kupa alamayınca Siyasi yollarla kupa almaya çalışan Trabzonspor'un sponsorlarından Ali Ağaoğlu ve   Reza Zarrab Gözaltına alındı.

- TS ve GS'nin en ufak bir başarısında hemen Twitter başına geçip tebrik mesajları yayınlayan Spor Bakanı Suat Kılıç Spor Bakanlığından alındı.

- Nerdeyse Mobese kameralarına bile Röportaj veren Trabzonspor yeni başkanı Hacıosmanoğlu operasyonun başladığı günden beri sadece bir kez televizyon kanalına bağlanabildi. Onun dışında kayıp... Akibeti belli değil... Trabzon camiasından istifalar arka arkaya geliyor. Koltuk sallanıyor...

- Sözde Şike Davasını yürüten emniyet amirlerinin ve polislerin tamamına görevden el çektirildi.

- Sözde Şike davasının savcılarından İstanbul Başsavcı yardımcısı Zekeriya Öz görevinden alınarak Bakırköy'e görevlendirildi.

- Yine aynı davanın savcılarından Mehmet Berk görevinden alınarak Küçükçekmece'ye görevlendirildi.


- Serdar Kulbilge'yi 5 bin TL için şike yapmakla suçlayan Öz, bugün 77 bin TL'lik tatilin hesabını halen verebilmiş değil.

- Fenerbahçenin Şike yapmış olduğuna gönülden inanan ROK, Fatih Altaylı gibi fanatikler, hükümeti kurtarmak için bu sözde şike davasının bozulması gerektiğini içleri kan ağlaya ağlaya söylemek zorunda kaldılar.

- "Aziz Yıldırım artık başkanlığı bırakmalı" korosunun elemanlarından Hakan Şükür, LigTv'den Kovuldu. Aynı koronun elemanlarından Mehmet Ali Aydınlar kongrede hezimete uğradı.

- Fenerbahçe Spor Kulübünün Başkanı halen Aziz YILDIRIM. 

Bu gidişle dava bitmeden, bu operasyonu düzenleyen herkes bitmiş olacak. Bundan sonrasını Platini ve Infantino düşünsün.. 

Bakmayınız köşe yazısı olduğuna. İnteraktif olarak düşündüğüm bu köşede gözden kaçırdığım ya da eklemek istediğiniz maddeler varsa Twitter'dan ulaşabilirsiniz. Zira bu gidişle daha çok madde ekelyip güncelleyecekmişiz gibi geliyor bana.

@BurcinAktukun


Bu yazının oluşmasını sağlayan @papazincayiri'na teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar