Dede Ersel Aksu

Dede Ersel Aksu

2015 YILI TSK YAN ÖDEME KARARNAMESİ DEĞİŞİKLİĞİ

YAN ÖDEME KARARNAMESİ DEĞİŞİKLİĞİ İLE MAAŞLARDA ARTIŞ OLACAK.

1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren, rütbeli tüm  TSK Personeline (Subay, Astsubay, Uzm. J.Çvş. Uzman Çavuş ve Uzman Erbaşlara) ortalama %5 oranında zam yapılacağı öğrenildi.

2015 Yılı Askeri Personel Yan Ödeme Kararnamesi değişikliği ile "İŞ GÜÇLÜĞÜ VE İŞ RİSKİ" puanlarının değiştirilimesi sonucu oluşan artışlar, TEMMUZ 2015 maaşlarına yansıyacağı yönünde.

Maaş artışlardan emeklilerin faydalanamayacağı gelen bilgiler arasında. 

HESAPLAMALAR ARASINDA FARKLAR VAR!

Elimize ulaşan 3 farklı tablo mevcut ve zam oranları genelde birbirine yakın miktarda. Ayrıntılı ilk tabloya göre artış miktarları; (TABLO 1)

tablo-002.jpg

 Yan ödemeye yansıyacak olan iyileştirme tüm rütbeli personeli kapsayacak. Yapılan hesaplamalara göre en düşük zam 117 TL. en yüksek zam 644 TL. olacak. 

Arkadaşlarımızın yaptığı hesaplamaya göre artış miktarları (TABLO 2) 


excel-tablo-001.jpg

TOPLAM YÜZDE 10 ZAM

Bilindiği üzere her yıl memur maaşlarına Ocak ve Temmuz aylarında zam yapılmakta. Memur maaşlarındaki TSK Personeline Temmuz ayından geçerli olmak üzere; % 3 Temmuz zammı, ortalama % 2 enflasyon zammı ve Bakanlar Kurulunda alınan karar istinaden de sadece TSK personeline olmak üzere %5 zam ile birlikte ortalama Temmuz ayında TSK Personeline % 10 civarında zam yapılacağı öğrenildi. 

BAZI İNTERNET SİTELERİNDE YAYIMLANAN ZAM ÇİZELGESİ; (TABLO 3)

1-023.png

2-024.png

3-019.png

YAZARIMIZI TAKİP ETMEK İÇİN :

FACEBOOK :  https://www.facebook.com/dedeersel.aksu.1

TWİTTER : https://twitter.com/DedeErselAksu

Önceki ve Sonraki Yazılar