14 YAŞINDA ARAP SAATİ UYGULAMASI KURBANI OLDU

14 YAŞINDA ARAP SAATİ UYGULAMASI KURBANI OLDU

Sürücünün zifiri karanlıkta fark etmeyerek yoluna devam ettiği kazada lise öğrencisi feci şekilde hayatını kaybetti.

Arabistan saat dilimine uymak ve Araplar ile aynı vakitte namaz kılmak için "Yaz saatine" geçmeyen  Türkiye büyük bir elektrik savurganlığı sonucu kısıntıya gitmek zorunda kaldı. 

BU ÇOCUK BU BEDELİ HAYATI İLE ÖDEDİ

Bu bedelin yanısra henüz 14 yaşında bir çocuk , kör karanlıkta okuluna gitmeye çalışırken otobüsün altında kaldı. Hürriyet'in haberine göre,işin daha da acı tarafı ise, öğrenciye çarpan şoför, karanlıkta üzerinden geçtiği öğrenciyi farketmeden yoluna devam etti. İşte o acı olayın ayrıntıları

SUDE METE HAYATININ BAHARINDA CAN VERDİ

Pendik'te okuluna gitmek için yolun karşısındaki otobüs durağına geçmeye çalışan 14 yaşındaki Sude Mete'ye otobüs çarptı. Sürücünün fark etmeyerek yoluna devam ettiği kazada lise öğrencisi feci şekilde hayatını kaybetti. Kaza dün saat 08.00 sıralarında Sülüntepe mahallesi Mevlana caddesi Piri Reis otobüs durağı yakınında meydana geldi.

HAVA DAHA AYDINLANMAMIŞTI

Taşlıbayır Türk Telekom Meslek Lisesi öğrencisi Sude Mete (14) evinden okula gitmek için otobüs durağına doğru yürümeye başladı. Hava yeni yeni aydınlanıyordu. Otobüse binmek için yolun karşısına geçmeye çalışan Sude'ye İETT otobüsü çarptı.

SÜRÜCÜ FARK ETMEDİ

Sude çarpmanın etkisiyle yola savruldu. Sürücü, kazayı fark etmeyerek yoluna devam etti. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil ekibi yaptığı kontrolde Sude Mete'nin öldüğünü belirledi. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından öğrencinin cesedi Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

'EVDEN HER ZAMANKİ GİBİ ÇIKTI, AMA GERİ GELMEDİ'

Kızını kaybeden baba Erkan Mete, kaza yerine gelerek yaşananlara isyan etti. Kızının otobüse binmek için kullandığı kartı gösteren baba gözyaşlarına boğuldu. 
Erkan Mete sorumlulara tepki gösterirken, "Kızım tam burada öldü. Kim suçlu kim değil bilmiyorum, polis kameraları incelesin baksın. Bu otobüs sürücüleri telefonla konuşuyorlar, sağına soluna bakmıyorlar. 

Burada hep kazalar oluyor. Ben 08.00 'de işe gitmek için evden çıktım. Sude benden sonra çıktı. Okula otobüsle gidiyor kartı da bende. Her zamanki evden çıktı, ama geri gelmedi. Morgdan ben aldım kızım“ diye konuştu.

1743250.jpg

BURASA KARANLIK BİR YER

Sude'nin akrabası Şener Şahin de, "Çocuklarımız sabah 7'de okula gidiyor. Karanlık olan bir yer burası. Gördüğünüz gibi sokak lambaları çok uzak noktalarda. Çoğu yerde yanmıyor bu sokak lambaları. Çok üzücü, başka çocuklarımızın canı yanmasın" şeklinde konuştu.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ TESLİM OLDU

Sude Mete'nin cenazesi Adli Tıp'taki işlemlerin ardından Kartal Cemevine getirildi. Sude Mete, Şeyhli Mezarlığında toprağa verildi. Otobüs sürücüsünün polis merkezine giderek teslim olduğu öğrenilirken polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

İlgili Haberler