İbrahim Karamemet

İbrahim Karamemet

1 MAYIS SENDROMU

 

Nedir derdiniz şu 1 Mayısla?. Neden her 1 Mayıs’ta terör estiriyorsunuz?. Kime ne faydası var bu çekişmenin, itişip kakışmanın?..

Şunu bilin ki, hele hele size hiçbir getirisi yok bu yaptıklarınızın. İşçisi, solcusu, muhalifi, aydını. Doğaldır ki, bunların hepsi olacak. Muhalifi de var, işçisi de, seni seven kadar sevmeyeni de.. Peki ne istiyor bu kesim? 1 Mayısı kutlamak. İstanbul’da Taksimde kutlamak. Neden Taksim? Çünkü Taksimin tarihi ve sembolik bir anlamı var. 1 Mayısla özdeşleşmiş durumda Taksim. Ee ne var bunda. Niye yasaklarsınız, anlamak mümkün değil.

Geçen yıl sırf Taksime çıkılmasın diye İstanbul’u 35 bin polisle işgal ettiniz. 1915 de yedi düvel İstanbul’u dört beş bin askerle işgal etmişti. Bu yıl da bir hafta evel bir faaliyet, sorma gitsin. Kamyon kamyon çelik bariyer taşındı, ordan burdan yirmibeş bin polis getirildi. Onca masraf, onca enerji, gerilim. Ne gerek var bunlara?. 1 Mayıs dünyanın her yerinde kutlanıyor. Türkiyenin de her yerinde kutlandı. Hiçbir şey olmadı. Nedir bu Taksim fobiniz sizin?. Taksime çıkılsa ne olacak, kim ne yapacak size? En fazla iki laf atılır, iki pankart sallanır.

Ya Ankara’da olanlar.. Güzel güzel kutlandı işçi bayramı. Tam topluluk dağılırken polis saldırdı, terör estirdi. Ne yani, canlı tatbikat yapmak mı amacınız, işçiyi canlı manken olarak kullanmak mı?. Size hiç faydası yok, sizden olmayanı canavarmış gibi göstermenizin. Artık bu algıyı yutmuyor kimse. Siz terör estirdiğinizle, antipati topladığınızla kalıyorsunuz. Üstelik dünyaya rezil oluyorsunuz. Bu yaptıklarınızın bir tek sonucu oluyor. Daha çok taraftar kaybediyorsunuz. Ama, Türkiye’nin imajı yerle bir oluyor. Yeter artık durdurun bu terörü.

Baktınız ortada olay olmayacak, sopalı demir çubuklu adamlar saldınız insanların üstüne. Ama artık dünya çok başka. Her yerde bir göz var, sosyal medya, internet ağı diye birşey var. Bu göz sayısı sizin mobese ağınızdan daha çok ve daha seri. Kurulmak istenen kumpas anında çıktı ortaya. Niye saldırtsınız o eli sopalıları insanların üstüne?. Allah aşkına neydi amacınız?. Ne geçti elinize?..

Siz nasıl başkalarını olur olmaz her şeyle suçluyorsanız, bırakın onlar da dünya görüşlerini ve taleplerini senede bir gün bayramlarında dile getirsinler. Üstelik haklı taleplerini. Ne var bunda? Mesele karşı propogandayı önlemekse bilin ki, bu estirdiğiniz terör size en büyük karşı propandayı sağlıyor. Propogandadan öte antipati yaratıyor. Hem de kendi elinizle kendinize yapıyorsunuz bunu. Korku dağları öylesine sarmış, öylesine gözlerinizi kör etmiş ki, bunun bile farkına varamıyorsunuz.

Binlerce kere görülmüştür, tecrübeyle sabittir ki polis geri çekilince, daha doğrusu polis polis gibi davranıp gösteri yapanların üzerine saldırmaz, onların güvenliği için çalışırsa  hiçbir olay olmuyor. Sloganlar atılıyor, halaylar çekiliyor, bayram kutlanıyor. Nedir bu 1 Mayıs sendromu?.. Nedir korkunuz?.. Unutmayın korkunun hiçbir şeye faydası yok!

Yeter artık durdurun bu terörü!.

Önceki ve Sonraki Yazılar