Numan Kurtulmuş'tan flaş Abdullah Gül açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan flaş Abdullah Gül açıklaması

AKP'nin önemli isimlerinden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Abdullah Gül'ün Erdoğan'a karşı aday olup olmayacağı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

AKP çevrelerinde ve siyaset kulislerinde büyük deprem yaratan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yaşanan KHK> sertleşmesi ardından yankılar sürüyor. 

AKP'Yİ İKİYE BÖLEN TARTIŞMALAR

AKP'yi ikiye bölen tartışmaların Abdullah Gül tarafı zayıf tepkiler ile yetinirken Erdoğan ve çevresi tartışmayı değişik platformlarda dillendirmeye devam ediyor. 

ABDÜLLATİF ŞENER'DEN İLGİNÇ YORUM

Abdullah Gül'ün çıkışına AKP kurucularından Abdüllatif Şener " Onlar ikiz kardeş gibi asla birbirlerine karşı olmazlar" yorumuyla ilginç bir değerlendirme getirirken, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan" Abdullah Gül için köşesinde ağır bir yazı kaleme alarak "Erdoğan'a karşı hiç bir şey yapamayacağını" ima etmişti. Abdullah Gül'ün kamuoyunda Erdoğan'a karşı aday olup olmayacağı tartışmaları hala sürerken, AKP'nin önemli isimlerinden Numan Kurtulmuş Abdullah Gül ile ilgili çok önemli bir değerlendirmede bulundu.

ADAY OLUP OLMAYACAĞI SORULDU

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2019’da Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusunu yanıtlarken, “Tanıdığım kadarıyla, bildiğim kadarıyla Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan’a karşı Cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkmaz” dedi.

YA TANIDIĞINIZ GÜL DEĞİLSE

Gazetecilerin, “Gül artık tanıdığınız Gül değilse” sorusu üzerine Kurtulmuş, “Tanırım” yanıtını vermekle yetindi.

Kurtulmuş, başka bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olmama ihtimali var mı” sorusuna da şu yanıtı verdi: 

ERDOĞAN ADAY OLMAYACAK MI?

“Siyasi hareketlerin doğal liderleri hareketleri sürüklerler. Çok açıktır, Tayyip Erdoğan AK Parti siyasi hareketinin, AK Parti’nin bugün temsil ettiği siyasi çizginin doğal lideridir. Ve çok tabii olarak da Cumhurbaşkanlığı seçiminin en kuvvetli adayıdır. 

TEMENNİLER

Doğal olan bu. Bunun dışında arayışlar, temennileri olanlar vesaire veya bu hareketin içerisinde bir farklılaşmayı ortaya çıkarmak ümidinde olanlar olabilir, ben biraz da onun için söylüyorum; Sayın Abdullah Gül’ün böyle bir tavır içerisinde olacağını zannetmiyorum.”

İlgili Haberler