AKPli eski bakandan Abdullah Gül'e çok ağır sözler

AKPli eski bakandan Abdullah Gül'e çok ağır sözler

AKP'de Erdoğan'a yakın çevrenin çok ağır eleştirdiği eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu kez eski meclis başkanı ve bakan Mehmet Ali Şahin'in hedefi oldu.


Erdoğan ile Abdullah Gül Arasında başlayan KHK eleştirisi polemiği ardından büyük hakaretlere maruz kalan Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bu sefer'de " Yezit "denildi. Medyada yer alan haberlere göre AKP'nin eski Meclis Başkanı ve Bakanlarından olan Mehmet Ali Şahin Milletvekili olduğu Karabük'te Gül hakkında çok ağır benzetmelerde bulundu. 

AKP DANIŞMA MESLİSİ TOPLANTISINDA ÇOK AĞIR SÖZLER

AKP Karabük milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde partisinin ilçe danışma meclisi toplantısına katıldı.

Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda partililere seslenen Şahin, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı görevinden sonra partiye üye olması gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

"Bu teşkilat içerisinden iki cumhurbaşkanı, dört meclis başkanı çıkmıştır, belki de beştir. Bakanlar çıkmıştır ama 'yezit başı' olalım diye bu teşkilat bize bu görevleri vermemiştir. Meclis başkanı yaptık, 'yezit başı' olun diye bize bu görevleri vermemiştir. Seni cumhurbaşkanı yaptık, 'yezit başı' olun diye bu görevleri vermemiştir. Bir gece o zaman sayın genel başkanımız başbakanımızdı, beni aradı, gecenin 2'si, dedi ki 'Mehmet Ali Bey istişareler yaptık. Meclis başkanlığı için seni aday göstermeyi düşünüyoruz', 'Emriniz olur sayın başbakanım' dedim. 

CUMHURBAŞKANI NASIL SEÇİLDİ HATIRLAYIN

Abdullah Gül Bey'in cumhurbaşkanlığı seçilmesi olayını hatırlayın lütfen, bir grup toplantısıydı. Ak Parti'den kim cumhurbaşkanı adayı olacak soruldu, genel başkanımız başbakanımız çıktı, 'Cumhurbaşkanı adayımız Abdullah Gül kardeşimiz' dedi, değil mi? Kendisini gösteremez miydi? Genel başkandı, belki de en fazla ona layık bir görev ama bir kardeşini kendi nefsine tercih etti."

PARTİMİZE ÜYE OLMASI GEREKİRDİ

Şahin, Abdullah Gül'ün "yezit başı" gibi izlenim verdiğini ifade ederken, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün bunları göğüsledik, eksik olmasın Sayın Gül de görevini yaptı. Partimizin kurucularındandır, ilk başbakanımızdır, sonra dışişleri bakanlığı yapmıştır. Doğrusu benim gönlümden geçen cumhurbaşkanlığı görevi sona erdikten sonra gelip partimize üye olmasıydı. Gelip, 'Bu hareketin kurucularındanım. Artık görevim sona ermiştir. Artık ben de partimizin emrindeyim' demesi lazımdı. 

ŞİMDİ ADETA BİR YEZİT BAŞI GİBİ

Şimdi adeta bir yezit başı gibi görüntüsü olması, böyle bir görüntü verdiğini söylemek istemiyorum ama böyle bir izlenim var kamuoyunda. Basında böyle bir izlenim var. Kendisi benim dava arkadaşımdır, birlikte siyaset yaptık, başbakanken ben yardımcılarından biriydim, o cumhurbaşkanıyken ben meclis başkanıydım, dolayısıyla ülkemize birlikte hizmet ettik. Dolayısıyla bu teşkilatın, bu milletin, özellikle genel başkanımızın, davamızın liderinin talimatıyla birtakım görevlere gelmiş olan kişilerin bir hizip içerisinde olmaması, eğer böyle bir görüntü var ise bunun derhal üzerinden atması gerekir."

İlgili Haberler