Fatih Altaylı'dan Abdullah Gül'e ilginç mesaj

Fatih Altaylı'dan Abdullah Gül'e ilginç mesaj

Fatih Altaylı Erdoğan ile çatışmayı sonunda göze alan ve kulislere göre medya oluşturma çalışması yapan eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çok ilginç bir mesaj gönderdi.

Erdoğan ve Abdullah Gül'ün arasında başlayan gerginlikte taraflar sessizliklerini sürdürürken perde arkasında çok yoğun çalışmalar yürütüldüğü ortaya çıktı. 

ERDOĞAN GÜL'E DESTEĞİN ÖNÜNÜ KESME GİRİŞİMLERİNDE

Erdoğan Gül'ün yakın arkadaşlarından eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile arayı düzeltme girişimini yaparken Abdullah Gül ise kendisine büyük destek veren medya ziyareti ile çatışmaya devam edeceğinin işaretini verdi. 

Çatışmanın düğümü bilindiği üzere 2019 yılında yapılacak başkanlık seçimleri ile çözülecek. Mevcut duruma göre Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması önünde en büyük engel Abdullah Gül'ün aday olması gibi görünüyor. 

GÜL ADAY OLABİLİR Mİ ?

Gül'ün aday olabilmesi için gerekli desteği çok kolay bulabileceği çok net görünüyor. Öte yandan Gül'ün aday olması durumunda Erdoğan'a verilecek oyların ciddi oranda düşeceğinin de çok net olduğu yorumları yapılıyor. Üstelik muhalefetin açıklamalarında Gül'e destek verileceği net bir şekilde belli oldu.

Bu durumda Erdoğan için geriye kalan tek yol Abdullah Gül ile uzlaşmanın bir yolunu bulmak kalıyor. Erdoğan bunu başarabilir mi zaman gösterecek. 

İLGİNÇ YORUMLAR

Ancak bu günlerde yoğun bir çalışma içerisinde bulunan Abdullah Gül'ün çok konulşulan medya kurma çabasına Habertürk Yazarı Fatih Altaylı ilginç bir bakış açısı gündeme getirdi. İşte o yazıdan ilgili bölüm.

İKTİDAR OLMAK İÇİN MEDYA GEREKMEZ

Anladığım kadarıyla siyasi bir hesabınız, siyasi bir gelecek beklentiniz varsa muhakkak bir medya kuruluşunuz olması gerekiyor.

İddia o ki, Karar Gazetesi Abdullah Gül yanlısı gazeteciler tarafından yayınlanıyormuş ve şimdi de Abdullah Gül’e destek verecek bir televizyon kanalı kuracaklarmış.

Aynı gazeteciler için daha önce de “Davutoğlu ekibi” diyorlardı.

Bana sorarsanız, eğer durum bu ise gerçekten yanlış bir düşünce.

Halkın içinden gelecek ve gerçekten umut veren bir siyasetçi için medya falan gerekmiyor.

En açık örneği bugün iktidarda olan AK Parti.

Bu partinin lideri, siyasette ilk kez büyük bir göreve talip olduğu zaman medya desteği falan yoktu, tam aksine medya kösteği vardı.

Buna rağmen İstanbul Belediye Başkanı oldu.

Sonrasında hapse girdi.

Sonrasında da bırakın medya desteğini, “Muhtar bile olamaz” diyen bir medya vardı karşısında.

Sıfıra yakın medya desteğiyle bir parti kurdu, o parti girdiği ilk seçimde iktidar oldu.

Medya desteksiz. O yüzden Abdullah Gül’dür veya başkasıdır fark etmez.

İktidar olmak için gereken tek şey, heyecan, bu heyecanı kitlelere aktaracak bir üslup ve bir fikir.

İktidara ancak öyle geliniyor.

Haaa, sonrasında iktidarda kalmak için medya desteği gerek mi?

Gerek.

Ama o da sorun değil, zaten bir kez iktidar oldun mu bütün medya senin.

Yazının devamı için tıklayınız..

İlgili Haberler