Erdoğan'ın savaş açtığı Abdullah Gül harekete geçiyor

Erdoğan'ın savaş açtığı Abdullah Gül harekete geçiyor

AKP'de artık resmen başlayan Erdoğan Abdullah Gül mücadelesinde taraflar kartlarını birer birer açmaya başladı.

AKP'de giderek ısınan iktidar mücadelesinde cepheler netleşiyor. AKP tabanında Erdoğan'ı istemeyenlerin en net adayı Abdullah Gül olarak netleşirken taraflar kartlarınıda açmaya başladılar. Erdoğan'ın dün gurup toplantısında yaptığı konuşma yakın gelecekte bir var olma mücadelesi başlayacağının ilk işaretleriydi.

İSİM VERMEDİ AMA HERKES ANLADI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü grup toplantısında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e "Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle, hareketimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Bu birliği, beraberliği zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değildir. Bu trenden düşenler kusura bakmasınlar, düştükleri yerde kalırlar" demişti.

GÜL'E SAVAŞ İLAN ETTİ

Bu açıklamanın peşinden AKP'ye yakınlığı ile bilinen, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın bu sözlerinin bir milat olduğunu, Cumhurbaşkanı'nın, Abdullah Gül'e savaş ilan ettiğini belirtti. "Bakalım Gül susacak mı, yoksa bu eleştirilere cevap verecek mi?" diye soran Abdulkadir Selvi, "Peki Erdoğan buna neden ihtiyaç duydu? 

AKP'TE GÜL'E OLAN SEMPATİYİ SİLMEK İSTİYOR

Bir strateji söz konusu. Erdoğan, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Abdullah Gül ile AK Parti arasına kalın bir set çekti. AK Parti’de Gül’e olan sempatiyi silmeyi amaçladı" tespitinde bulundu.

ABDULLAH GÜL ŞUBAT AYINI BEKLİYOR

Öte yandan AKP'ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin yazarı Batuhan Yaşar, Gül'ün Şubat ayında harekete geçeceğini ileri sürdü.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün isim vermeden hedef aldığı Abdullah Gül 'ne yapsam, ne etsem' hesaplarının sonuna geldi. Ulaştığımız bilgilere göre Abdullah Gül şubat ayında bazı adımlar atacak" diyen Yaşar, "Ciddi ciddi hazırlanıyor. Hemen söyleyelim ilk aşama bu. Parti kurmayacak veya bir partiye (Saadet Partisi, İyi Parti) üye olmayacak. 

AKİL İNSANLAR İLE YEMEKTE BİR ARAYA GELECEK

İlk aşamada bazı akil insanlarla yemekte bir araya gelecek. 'Ben partiler üstüyüm' mesajı verecek. Özetle kamuoyunun tepkisini ölçmeye çalışacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, dünkü Meclis grup toplantısında Abdullah Gül'ü sert sözlerle hedef almış, "Bu trenden düşenler kusura bakmasınlar, düştükleri yerde kalırlar" demişti.

İlgili Haberler