Erdoğan'ın diploması konusunda CHP'den flaş atak

Erdoğan'ın diploması konusunda CHP'den flaş atak

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllardır tartışılan Üniversite diploması konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma bakanlığında Erdoğan'ın dedesinin kimliği ile ilgili bir açıklama yapılmış ve " Meçhul Asker" olduğu açıklanmıştı. Şimdide uzun süredir tartışılan ancak bir sonuca bir türlü bağlanmayan Erdoğan'ın diploması yeniden gündeme geldi.

MECLİSTE KONU EDİLDİ

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mustafa Balbay Meclis çalışmaları sırasında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın üniversite diplomasını gündeme taşıdı.

BAKANLIK AÇIKLASIN

“Bakanlık Erdoğan’ın üniversite diplomasını açıklamalı” diyen Balbay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesinde yaptığı konuşmada, Boğaziçi Üniversitesinin dünya sıralamasında yer almamasının başlıca nedenini milli ve manevi değerlerimize dayanmaması olarak gösterdi. 
HANGİ ÜNİVERSİTELER VAR

Cumhurbaşkanına buradan sormak istiyorum: Acaba bu değerlere dayanarak dünyada ön sıralarda yer alan hangi üniversitelerimiz var, onları sayabilir mi? Biz de onları örnek alsak ve incelesek.”

Son dönemde "FETÖ'yle mücadele" kapsamında kapatılan 15 üniversitenin 14'ünün AKP iktidarı döneminde kurulduğuna dikkat çeken Balbay, “Acaba bunların hangi değerleri eksikti? Cumhurbaşkanı üniversite mezunu. Ancak hangi üniversiteden mezun olduğunu bilmiyoruz. Onun hangi üniversiteden mezun olduğunu öğrensek; diplomasına bakıp milli ve manevi değerlerimize sahip hangi üniversite mezunu olduğunu görsek ve diğer üniversitelerimize de örnek olarak sunsak, ama bunu bilmiyoruz. 

MEÇHUL ASKER BELGESİ

Milli Savunma Bakanlığı, Erdoğan’ın dedesinin meçhul asker olduğunu belgesiyle açıkladı. Acaba Milli Eğitim Bakanlığı da böyle bir bilgilendirmeyi yapsa, kamuoyu Erdoğan’ın meçhul bir üniversiteden mi yoksa adı sanı belli bir üniversiteden mi mezun olduğunu öğrense’” dedi

İlgili Haberler