ŞOK YAZI; ' Mehmet Barlas AKP'nin gideceğini anladı '

ŞOK YAZI; ' Mehmet Barlas AKP'nin gideceğini anladı '

Bir süredir Sabah'ta yazdığı köşesinde eleştirilerin dozunu artıran Mehmet Barlas Erdoğancı yazarların kısa sürede hedefi haline geldi.Sözcü gazetesi yazarı Can Ataklı, yandaşların hedefi olan Mehmet Barlas'ı köşesine taşıdı.

AKP'nin büyük oranda oy kaybetmesi ve çöküş işretleri sadece anketlere yansımıyor. Kendi içerisinde başlayan kavgalar ve Abdullah Gül'ün nazik bir eleştirisine gösterilen büyük tepki ve telaş  en dikkat çeken belirtiler. 

SÜREKLİ İKTİDAR SEVEN ADAM BARLAS

Öte yandan yıllardır AKP'yi koşulsuz destekleyen, Erdoğan'ın her sözünü göklere çıkartan yazarlarında artık duruşlarından dönmeye başlamaları ise çöküşün diğer emareleri arasında. Bir süredir Sabah'ta yazdığı köşesinde eleştirilerin dozunu artıran Mehmet Barlas Erdoğancı yazarların kısa sürede hedefi haline geldi.
Sözcü gazetesi yazarı Can Ataklı, yandaşların hedefi olan Mehmet Barlas'ı köşesine taşıdı.

CAN DÜNDAR'IN HAPİS CEZASI ALDIĞI KONU

Ataklı, Barlas'ın ''Suriye'de ‘Muhalif gruplar' diye terör örgütlerine verdiğimiz destekle ve Esad rejimini bizim bir iç sorunumuz gibi görerek yaptığımızı unutmayalım” sözlerinin ardından, ''Kimileri; 'Barlas kokuyu alır, iktidarın gideceğini anlamıştır' diyor'' dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Can Ataklı'nın Mehmet Barlas'la ilgili yazdığı yazının ilgili bölümü şöyle:

BARLAS'IN DURUMU

"Barlas'ın durumu; gerçeği bilen sonsuza kadar yalan söyleyemez.

İktidarın en önemli yandaşlarından biri olan Mehmet Barlas yazısındaki bir cümle nedeniyle eleştiri oklarına hedef oldu. Mehmet Barlas hafta içinde İran'daki olayları değerlendirdiği Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde 'İran halkının mutsuzluğunu yine bu halk değerlendirecektir. Eğer rejim sağlam değilse, halka rağmen ayakta kalamaz. Ancak buna asla ABD karar veremez. Bu vesileyle bizim aynı hatayı Suriye'de ‘Muhalif gruplar' diye terör örgütlerine verdiğimiz destekle ve Esad rejimini bizim bir iç sorunumuz gibi görerek yaptığımızı unutmayalım' demişti.

CHP'Lİ VEKİL 25 YIL HAPİSTE AYNI SÖZLER YÜZÜNDEN YATIYOR

Tabii bir yandaş yazarın 'Türkiye terör örgütlerine yardım etti' diye yazması bu yüzden suçlanan ve hatta hapse atılan kişilerin durumunu akla getirdi. Barlas'ın sözlerine tepki gösteren pek çok kişi 'CHP'li milletvekili bu yüzden 25 yıla mahkûm edilip hapse atılmadı mı, Hüsnü Mahalli bu nedenle aylarca hapiste kalmadı mı, yüzlerce kişi bu konuda attığı twitler nedeniyle yargılanmıyor mu?' diye sordu. Birkaç gündür Barlas'ın bu yazıyı niye yazdığı da soruluyor.

BARLAS KOKUYU ALIR

Kimileri; 'Barlas kokuyu alır, iktidarın gideceğini anlamıştır' diyor, kimileri 'Suriye politikasında radikal dönüş olacak bunun habercisi' yorumları yapıyor. Bana göre bu yazının ardında hiçbir şey yok. Bu tamamen özensizlikten kaynaklanmıştır bana göre. Mehmet Barlas'ı da ailesini de çok uzun yıllar öncesinden tanırım. Şu sıralar görüşmüyorsak da, bu Barlas'ın entelektüel birikimi ve bilgi düzeyi çok yüksek nadir gazetecilerden olan biri olduğu gerçeğini değiştirmez... Son yıllarda yaptıkları elbette hiç hoşuma gitmiyor ama Barlas'ın en azından gazetecilik namusu olduğunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Türkiye'nin Suriye'deki rejim muhaliflerine yardım adı altında terör örgütlerine yardım ettiğini Mehmet Barlas gibi iktidara çok yakın bir gazetecinin bilmemesi mümkün değildir.

BU GÜNE KADAR YALAN SÖYLEMEKTEN ÇEKİNMEDİ

Bu gerçeği yıllardır bilen Barlas konumunu korumak için bugüne kadar bu konuda yalan söylemekten hiç çekinmedi. Ancak işin gerçeğini bilen birinin bir yalanı sonsuza kadar saklaması mümkün değildir. Öyle ya da böyle günün birinde dil dolanır, dimağ karışır ve gerçek söyleniverir.

Barlas'ın başına gelen bence budur. Tabi konu kamuoyunda da dallanıp budaklanınca Barlas 'en eski' yönteme başvurarak 'Herkes salak kimse beni anlamıyor anlayan da yanlış anlıyor' repliğine tutundu. 'Ben terörist derken o sırada terörist olarak kabul edilmeyen PYD'yi kastetmiştim. PYD sonradan terörist kabul edildi' savına sığındı. Madem amaç oydu ne diye açık açık yazmadı Barlas acaba da millete bulmaca çözdürmeye kalkıp sonra da herkesi salak yerine koydu? Neyse benim şimdi merakım Barlas'a da tıpkı Hüsnü Mahalli'ye yapıldığı gibi bir 'sabahın körü' operasyonu düzenlenecek mi?"

İlgili Haberler