Almanya'dan Türk turizmine kötü haber

Almanya'dan Türk turizmine kötü haber

Almanya ve Türkiye arasında referandum sürecinde başlayan ve daha sonra giderek büyüyen krizden Türk Turizmi de büyük yara almaya başladı.

Alman medyası, Türkiye'ye alternatif olarak Yunanistan, Kanarya Adaları ve Hırvatistan'ı önerdi. Bu gelişme Türkiye'ye turist gönderen Avrupa ülkeleri arasında 1. sırada olan Almanya'nın giderek azalan turist sayısının giderek daha da azalacağını işaret ediyor. 

EN ÜNLÜ GAZETE KARA ÇALDI

AKP  ile Almanya arasında süregelen gerilim politikasına turizmden kötü haber. Alman medyasının amiral gemilerinden Frankfurter Allgeimeine Zeitung, Türkiye'ye alternatif olarak Yunanistan, Kanarya Adaları ve Hırvatistan'ı önerdi

TÜRKİYE TATİLİ NE KADAR GÜVENLİ

Frankfurter Allgemeine Zeitung'dan Anna Stener ve Dyrk Scherff'in ''Türkiye'de tatil ne derece güvenli?'' haberinde 13 soruda Türkiye'de tatil başlığı ele alındı.

Sözü geçen makalede yanıtı aranan 13 soru şunlar,

Almanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan korkmalı mı?
Turist olarak Türkiye'de ne kadar güvendeyim?
Türkiye'de çalışan Almanlar korkmalı mı?
Transit geçiş durumunda havalimanlarında tutuklanma riskim nedir?
Göz altına alınma durumunda mahkemede beni ne bekliyor?
Tutuklanma durumunda hangi haklarım var?
Tatil için Federal Hükümetin bir uyarısı oldu mu?

REZERVASYON İPTALİ

Korku nedeniyle Türkiye için yaptırdığım rezarvasyonun iptali mümkün mü?
Rezarvasyonumu sorunsuz iptal edebileceğim seyahat acentaları va mı?
Türkiye'de tatil fiyatları şu an çok mu uygun?
Almanya Türkiye'ye yaptırım uygulamalı mı?
Türkiye'de tatil yapmam durumunda Erdoğan'a yardımcı  olmuş olurum muyum?
Türkiye'ye alternatif olarak hangi ülkeler önerilebilir?
''Erdoğan'' adının öne çıktığı uzun makalede, iki devlet arasındaki ilişkilerin ciddi derecede kötü olduğu bir kez daha vurgulanıyor. Erdoğan'ın bir Alman insan hakları aktivistini tutuklattığı ima ediliyor.

'İLERİSİ İÇİN GARANTİ VERİLEMEZ'

Turistler açısından Türkiye'nin hâlâ güvenli bir ülke olarak görülebileceği ancak durumun her an değişebileceği vurgulanıyor ve ekleniyor: ''İlerisi için garanti verilemez.''

Daimler ve BASF şirketlerinin gözetim altında olduğu, Oldenburglu enerji şirketin EWE'nin Türkiye'deki pekçok yöneticisinin Gülenci cemaate dönük ''temizlik'' operasyonlarında  işlerinden atıldığı belirtiliyor.

Havalimanında sınırdışı riskinin olduğu belirtilen makalede, olası göz altına alınma durumunda 24 saat içinde Alman başkonsolosluğunun bilgilendirilmesinin  uluslararası anlaşmalar gereği şart olduğu kaydediliyor.

Fedaral Hükümetin Türkiye'de tatil konusunda resmi bir açıklamasının ''henüz olmadığı'' ama duruma göre değişiklik yapılabileceği belirtiliyor.

Türkiye'de tatil yapmanın Alman turist açısından kısmen daha ucuz olduğu, bir haftalık bir tatilde Yunanistan ve İspanya kıyas alındığında yaklaşık 100 avrunun tasarruf edileceği kaydediliyor.

Almanya'nın Türkiye'ye dönük bir ''ekonomik yaptırımının henüz olmadığı ancak Türkiye'deki en büyük yatırımcının hâlâ Almanya''  olduğunun altı çiziliyor.

Turizm sektörünün Türkiye'de 2 milyon insana istihdam sağladığı, ülke milli gelirinde önemli yer tuttuğu belirtildikten sonra, olası bir tutizm boykotunun siyasi iktidarı dolaylı olarak sarsacağının altı çiziliyor.

En son olarak da, turizm alanında Türkiye'ye alternatif olarak Yunanistan, Hırvatistan ve Kanarya Adaları  olabileceği kaydediliyor

İlgili Haberler