Kozmetik devinde deprem

Kozmetik devinde deprem

AVM'lerde başlayan ünlü marka depremlerine bir yenisi daha eklendi, kozmetik devi önce mağazalarını şimdi de İnternet sitesini kapattı.

Türkiye'de giderek derinleşen ekonomik kriz başta AVM mağazacılığını etkiliyor. Kiraları çok yüksek olan AVM'ler de bir çok ünlü marka ya Türkiye'den çekilme kararı alıyor ya da birer birer kapanıyor. Hürriyet'in haberine göre, Uzun yılların dev markaları da bu krizden çıkamayınca küçülmeye çalışıyor. İşte onlardan biri daha

ÖNCE KAPATMALAR İLE BAŞLADI

2017 başında, iş yapmayan çok sayıda mağazayı kapatan Tekin Acar Kozmetik’te zor günler yaşanıyor. İnternet sitesine de ulaşılamayan markanın açık kalan son mağazalarını da teker teker kapattığı gözleniyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Acar, “Sorunu aşmaya çalışıyoruz” diyor.

EN KÖKLÜ FİRMALARDAN BİRİ

Türkiye’nin önde gelen kozmetik zincirlerinden olan ve kuruluşu 1979 yılına dayanan Tekin Acar, sıkıntılı günler yaşıyor. Hafta sonu mağazalara giden birçok müşteri Tekin Acar bayilerinin kepenk indirdiğini gördü. 
AÇIKLAMA

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Acar ise sorunları aşmaya çalıştıklarını söyledi. 
2017 başında, iş yapmayan çok sayıda mağazayı kapattıkları açıklamasıyla dikkat çeken Tekin Acar Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Acar, “İlk defa kiramı, aidatımı, maaşları ödemekte zorlanıyorum” demişti. 

KİRA SÖZLEŞMELERİ DEVREDİLİYOR

Bu açıklamaların ardından Tekin Acar’ın 19 mağazasının kira sözleşmesinin Sephora’ya devredileceği açıklanmıştı. Türkiye genelinde 80 mağazası olan Tekin Acar, geçen hafta sonuna kadar faaliyetlerini sürdürmeye devam etti.

YÜZDE 50 İNDİRİM

Hafta sonu ise Tekin Acar mağazalarından müşterilerine, “23 Temmuz’a kadar tüm ürünlerde yüzde 50 indirim yapıldığı” mesajı gitti. Bu mesajın ardından mağazalara gidenlerin büyük bölümü, kapalı dükkanlarla karşılaştı. 

İNTERNET SİTESİNE ERİŞİM YOK

Aynı süreçte firmanın internet sitesi de erişilemez hale geldi. Sosyal medyada, Tekin Acar markasıyla ilgili birçok iddia gündeme getirilirken, müşterilerin bir kısmı muhatap bulamamaktan, bir kısmı da hediye çeklerini kullanamamaktan yakındı. Bazı sosyal medya kullanıcılarının ise Tekin Acar’a yönelik destek kampanyaları düzenlediği dikkat çekti.

İlgili Haberler