Asırlık Türk Markası yabancılara satıldı

Asırlık Türk Markası yabancılara satıldı

2008 yılından beri Türkiye'nin çok değerli şirketleri yabancılar tarafından kapış kapış alınıyor.

 Türk siyasetinde meydana gelen olumsuz gelimeler ve ekonomide ki gerileme sonucu 1.80'lerden 3.50 seviyesinin üzerine yükselen Dolar artışı Türk Firmalarının fiyatlarını da eritti. Zaten ekonomik anlamda yaşadıkları zorluklarla mücade ile ayakta kalma savaşı yaşayan köklü firmalar birer birer yabancılar tarafından satın alınıyor. Bir yandan milli bir syaset sloganları üretilirken diğer taraftan ekonominin gözbebeği asırlık firmaların yabancılara satılması düşünüdürüyor.

ÖNCE YARISI SONRA TAMAMI JAPONLARIN

Türkiye'nin en eski markalarından biri olan Kemal Kükrer'in tamamı Japon Ajinomoto'nun oluyor. 

Rekabet Kurumu'nun onayı ile birlikte kalan hissenin de devri gerçekleşmiş olacak. Ajinomoto, geçen yıl da Yıldız Holding şirketlerinden Örgen Gıda'yı satın almıştı.

Türkiye'ye 2013 yılında Kükre Gıda'nın yüzde 50'sini alarak giren dünyanın en büyük sos üreticisi Ajinomoto, yatırımını artırma kararı aldı. Şirket bu karar doğrultusunda Gülel Ailesi'nde bulunan Kükre Gıda'nın kalan yüzde 50 hissesini de alarak şirketin tamamına sahip olacak.

DAHA ÖNCE SÇOK SAYIDA TÜRK MARKASI COCOLA'YA GEÇMİŞTİ

Konu ile ilgili Kurum'un sitesinde yer alan bildirimde şöyle denildi: "İşbu bildirim Kükre Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Nakliyat ve Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin sermayesinin %50’sini temsil eden payların Ajinomoto Co .Inc. tarafından Cavit Gülel,Sabri Gülel ve Serkan Gülel’den devralınmasına ilişkindir"

EN ESKİ FİRMALAR ARASINDAYDI

Kemal Kükrer markası ile bilinen sos, sirke ve turşu üreticisi Kükre Gıda Türkiye'nin en eski firmaları arasında yer alıyor. Haberturk.com'da yer alan haberde ise, şirketin tarihi 1915 yılına kadar gidiyor. O tarihlerde Eskişehir Odunpazarı'nda bir evin bodrum katında meşe agacından özel olarak yapılmış iki adet fıçıyla başlayan üzüm sirkesi serüveni, 1990'larda bitmeye yüz tutsa da 1999 yılında Gülal Ailesi tarafından satın alınınca tekrar canlandı ve yurtdışına açıldı.

İlgili Haberler