Euro'dan tarihi rekor

Euro'dan tarihi rekor

Açıklanan FED tutanakları ardından AB parlamentosunda deprem etkisi yaratan Türkiye kararı ardından Euro tarihi rekorunu kırdı.

Küresel gelişmeler ve jeopolitik risklerdeki artışa bağlı olarak dolar 3.6363 liraya kadar çıkarken, euro 4.1356 lira ile tüm zamanların rekor düzeyine yaklaştı.

TÜM ZAMANLARIN REKORU

Avro 4.14 lira sınırını da aşarak 4.1415 lira ile tüm zamanların rekor düzeyine yükseldi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının dün akşam açıklanan tutanakları sonrası küresel piyasalarda yaşanan elişmelerle dolar ve euro yükseliyor.

BÜYÜK ARTIŞ

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının dün akşam açıklanan tutanakları sonrası küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerle dolar ve euro yükseliyor.

TÜRK LİRASINDAN KAÇIŞ BAŞLADI

Lirayı, küresel piyasalardaki gelişmelerin yanında, bölgesel jeopolitik risklerin de etkilediğine dikkat çeken piyasa analistleri, özellikle Suriye ve Katar'a ilişkin gelişmelerin Türkiye'nin bölgeye yakınlığı nedeniyle lira üzerinde satış baskısını ağırlaştırdığına dikkat çekiyor.

NEDEN YÜKSELİYOR

Yeni güne 3.60 lira ile dünkü düzeylerden başlayan dolar, artan jeopolitik risklerin de etkisiyle 3.6380 liraya ulaşırken, euro da AP'nin Türkiye raporu kararı sonrası 4.1415 liraya kadar tırmandıktan sonra, bu düzeylerde hareket etmeye başladı.Lirayı, küresel piyasalardaki gelişmelerin yanında, bölgesel jeopolitik risklerin de etkilediğine dikkat çeken piyasa analistleri, özellikle Suriye ve Katar'a ilişkin gelişmelerin Türkiye'nin bölgeye yakınlığı nedeniyle lira üzerinde satış baskısını ağırlaştırdığına dikkat çekiyor. 

İlgili Haberler