Liseli İbrahim, aşırı hızlı sürücü kurbanı

Liseli İbrahim, aşırı hızlı sürücü kurbanı

ANTALYA'da yaz tatilinde bir markette servis elemanı olarak çalışan lise ikinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki İbrahim Oğuz, bisikletiyle yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

ANTALYA'da yaz tatilinde bir markette servis elemanı olarak çalışan lise ikinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki İbrahim Oğuz, bisikletiyle yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Lise birinci sınıfı takdir ve onur belgesi ile geçen Oğuz'un, doktor olmayı hayal ettiği belirtildi.

Kaza, 18 Temmuz Salı gecesi Kepez İlçesi Yeşilırmak Caddesi üzerinde meydana geldi. Tatilde aile bütçesine katkı sağlamak için bir markette servis elemanı olarak çalışan lise öğrencisi İbrahim Oğuz, dün saat 23.30 sıralarında müşteri siparişini bıraktıktan sonra bisikletiyle işyerine dönmek üzere yola koyuldu. İşyerinin önündeki kavşağa gelen İbrahim Oğuz, bisikletiyle yaya geçidinden yolun karşısına geçmek istedi. Oğuz'a bu sırada iddiaya göre hızla gelen Zekeriya Bal yönetimindeki 34 ZJ 0064 plakalı otomobil çarptı. Sürücü durmayıp yoluna devam ederken, İbrahim Oğuz'a o sırada çalıştığı markette bulunan özel bir hastanenin sağlık personeli müdahale etti. Yoldan çevirdikleri bir otomobille 2 kilometre uzaklıktaki özel hastaneye götürülen Oğuz, buradan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Oğuz'un, dün de kalbi durdu.

TAKDİRNAMELİ ÖĞRENCİ

Ailesi tarafından Adli Tıp Morgu'ndan alınan Oğuz'un cenazesi, gözyaşları içinde Masa Dağı Çankaya Mezarlığı'na defnedildi. Atatürk Anadolu Lisesi birinci sınıfını takdir ve onur belgesi ile geçen İbrahim Oğuz'un okul arkadaşları ve öğretmenleri de cenaze törenine katıldı. Baba Ferit Oğuz'a sarılan öğrenciler, kendilerini de evlatları olarak görmesini istedi. İbrahim Oğuz'un öğretmenleri ise Ferit'in çok çalışkan bir öğrenci olduğunu ve sık sık doktor olmak istediğini söylediğini belirtti.

SÜRÜCÜ HASTANEYE GELDİ, GÖZALTINA ALINDI

Kazadan sonra İbrahim Oğuz'un götürüldüğü hastaneye gelen sürücü Zekeriya Bal ise burada polis tarafından gözaltına alındı. Hastaya ilk müdahaleyi yapan özel hastanenin personeli olan Yusuf A. polise verdiği ifadede, otomobilin süratli olduğunu, önceleri bir insana çarptığını anlamadıklarını, daha sonra fark ettiklerinde ise yaralıya müdahale ettiklerini söyledi. Sürücü Zekeriya Bal'ın sinyalizasyon ışıklarının bulunduğu kavşağa en fazla 40 kilometre ile girmesi gerekirken, 110- 120 kilometre hızla girdiği iddia edildi.

İlgili Haberler