Deniz Baykal'dan "Skandal " açıklama

Deniz Baykal'dan "Skandal " açıklama

79 Yaşındaki eski CHP lideri deniz Baykal Milletvekili olduğu partisinin aldığı karar ve açıklamaları yok sayarak Referandum sonuçlarının "evet " olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başlattığı "Adalet Yürüyüşünün" 20. gününde  yaptığı açıklamada referandum sonuçlarını " Gayrimeşru" ilan etmişti. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle devam etmişti.

AHİM'E MÜRACAT EDİYORUZ

CHP lideri, yürüyüş öncesinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumunda YSK'nın mühürsüz oy pusulalarıyla ilgili kararına karşı hazırlanan itiraz dilekçesini canlı yayında imzaladı. Kılıçdaroğlu, "YSK'nın aldığı karar nedeniyle referandum gayri meşru hale geldi, dilekçemizi hazırladık, AİHM'e başvuruyoruz" açıklamasında bulumuştu.

BAYKAL'DAN YİNE SIKANDAL AÇIKLAMA

Mersin'in Anamur İlçesi'nde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret eden eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili 79 yaşındaki Deniz Baykal ise yine bir skandala imza atarak, ve CHP'nin "gayrimeşru" açıklamasını yok sayarak referandum sonuçlarının "evet " çıktığını söyledi. Baykal partiler üstü bir uslupla yaptığı konuşmada, 2019 Başkanlık seçimlerini işaret ederek "hazırlanmalıyız" dedi. 


PARTİSİ GAYRİ MEŞRU SAYIYOR BAYKAL EVET ÇIKTI DİYOR

CHP Anamur İlçe Teşkilatı'nda partililerle buluşan Deniz Baykal, kendi partisinin " referandum sonuçlarını geçersiz" ilan etmesine karşın yaptığı açıklamada skandal bir cümleye imza attı.

Baykal"referandumdan 'evet' çıkmış olmasına rağmen her şeyin bitmediğini", "2019 seçimleri için hazırlanacaklarını" söyledi. Baykal'ın 4 Temmuz'da, CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu'nun Referandum sonuçlarını gayri meşru olarak görüyoruz, AHİM'e iptal başvurusu yapacağız" sözlerini yok saydığı dikkat çekti.

Seçimler için "2017 sonbaharının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini" savunan Baykal, "anayasa boyutunda da kaygılı olduklarını" dile getirdi.

'DARBELERİ YAPANLAR ÇEKİP GİTTİLER'

Türkiye Cumhuriyeti'nin "darbelerle mücadele ettiğini" aktaran Baykal, "Cumhuriyet'in şahsa ya da kişiye endeksli olmadığını" ifade etti.

Baykal, şöyle konuştu:

“Millet oyları ile bir iktidarı devirdi, başka bir iktidar geldi. Ama sistem devam ediyor. Çünkü bir devlet var. Mecliste çoğunluk değişti, siyaset değişti devam ediyor. Arkasından yine hükümetler, arada darbeler oldu. Darbeyeri yapanlar çekip gittiler. Gitmek zorundaydılar. Gidecekler. Her birimiz o darbeleri yaşadık. Hep beraber yaşadık. Bir gün bile şüphe etmedim ki, o darbe yapanlar geldikleri gibi gidecekler. Bize on yıl, 7 yıl yasak koydular 'siyaset yapamazsınız' diye. Güldük geçtik. Hepsi geldi geçti. Milet gene bu ülkede söz sahibi oldu. Böyle bir düzen kurulmuş. Şimdi bu düzen bozulacak arkadaşlar. Millet yarı yarıya dedi ki 'olmaz kardeşim'.  Bu anayasayı milletin çoğunluğu kabul etmedi. Dünyanın her yerinde yüzde 50 oyla milletvekili olunur, belediye başkanı olunur. Bir iktidar yüzde 50 oyla seçim kazanır. Ama yüzde 50 oyla anayasa yapılmaz. Millet bilerek 'hayır' dedi. Hayır kesiminin bir karargahı var mıydı?” 

İlgili Haberler