Almanlardan gurbetçilere Erdoğan baskısı

Almanlardan gurbetçilere Erdoğan baskısı

UETD Başkanı Sırakaya "Oradaki Türkler ‘Erdoğancı mısın' diye sorgulanır hale geldi" dedi.

Almanya ve Türkiye arasındaki kriz, Alman medyasının Türkiye karşıtı tutumuyla büyüyor. 


Almanya'da yaşayan Türk temsilciler, Almanya'nın ‘izlediği popülist politikanın' Türk topluluğunun günlük yaşamına kadar etki eden bir baskıya sebep olduğu görüşünde. UETD Başkanı Sırakaya "Oradaki Türkler ‘Erdoğancı mısın' diye sorgulanır hale geldi" dedi.

ALMANYA'NIN PLANI NE

Almanya ve Türkiye arasındaki kriz, Alman medyasındaki Türkiye karşıtı içeriklerin de etkisiyle hızla tırmanıyor. Son olarak Alman Der Spiegel gazetesi yaklaşık 6 bin katılımıyla gerçekleştirilen bir anketin sonuçlarına dayandırdığı haberinde, anket katılımcılarının yüzde 92'sinin mevcut siyasi koşullar altında Türkiye'ye tatile gelmeyi düşünmediğini, yüzde 84'ünün Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktığını, yüzde 82'sinin Türk siyasetçilere Almanya'da etkinlik yasağı getirilmesini istediğini ve yüzde 80'inin Berlin'den Ankara'ya karşı ‘daha sert' tutum beklediğini yazdı. 


Peki söz konusu anket, Berlin'i PKK ve FETÖ'ye destek vermekle suçlayan Türkiye ile Ankara'yı aktivist ve gazetecileri haksız yere tutuklamakla itham eden Almanya arasında İncirlik ve Konya'daki NATO üssündeki anlaşmazlıklarla perçinlenen krizin çözülmez bir hale gelmekte olduğunu mu gösteriyor?

‘ALMANYA'DAKİ TEPKİLER TÜRKOFOBİK BİR BOYUT ALDI'

Ankara-Berlin krizinin gidişatını ve Almanya'da yaşayan Türk topluluğuna yönelik olası etkilerini Sputnik muhabiri Elif Sudagezer'e değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Berlin Temsilcisi Kenan Kolat'a göre, Almanya'daki Türkiye karşıtlığı yeni bir olgu olmasa da, son dönemde hızla artmakta.

Almanya'daki gerginliklerin çok uzun süredir devam etmekte olduğuna işaret eden Kolat "Son iki üç yıldır yoğun bir gerginlik yaşansa da bu gerginlik çok daha önceye dayanıyor. Türkiye'nin AB üyeliğine karşıt olanlar bu kriz öncesinde de yüzde 55 ila 60 civarındaydı. Bu oranın daha da çok yükselmesinde Türkiye'deki sorunların Almanya'ya taşınıyor olmasının etkisi var" dedi.

İlgili Haberler