YGS'Yİ KAÇIRANLAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

YGS'Yİ KAÇIRANLAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapıldı. Saat 10.00'da başlayan bugünkü sınavda ilk kez yeni bir kural uygulandı. Kapılar 09.45'te kapatılınca, sonradan gelenler içeri alınmadı. Sınavı birkaç dakikayla kaçıran 09.45 mağduru adaylar gözyaşları

2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapıldı. Saat 10.00'da başlayan bugünkü sınavda ilk kez yeni bir kural uygulandı. Kapılar 09.45'te kapatılınca, sonradan gelenler içeri alınmadı.

Sınavı birkaç dakikayla kaçıran 09.45 mağduru adaylar gözyaşlarına boğuldu.

2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2017 YGS) tamamlandı. Toplamda 2 milyon 265 bin 902 adayın başvuru yaptığı sınav saat 10.00-12.40 arasında uygulandı.

EVDEN GELSEM YETİŞİRDİM, İŞTEN GELİYORUM


Adana'da Cebesoy Ortaoklu'unda sınava girmek için gelen Mehmet Kara, kapı kapatıldıktan çok kısa bir süre sonra gelince sınava giremedi. Kaya, görüştüğü görevlilerin sınava alınmayacağını belirtmesi üzerine uzun süre gözyaşı döktü. Okul kapısının önüne oturarak uzun süre ağlayan Kara'yı çevredeki veliler sakinleştirmeye çalıştı.

 


ALLAH RIZASI İÇİN ALIN SINAVA


Gece bir iş yerinde çalıştığı için sınava geç kaldığını aktaran Kara, "Abi kurbanın olayım, evden gelsem yetişirdim, işten geliyorum geç kaldım. Bir senem gitti kolay bir şey değil. Ben ne yapacağım şimdi. Abi Allah rızası için alın sınava, işten mi atacaklar." dedi. Kara, bir süre sonra okuldan ayrıldı.


10 SANİYEYLE KAÇIRDI


Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi’nde sınava girecek olan 18 yaşındaki Dilara Filiz (aşağıda) ise erken saatlerde okulun etrafında olduğu halde, giriş saatini yaklaşık 10 saniye geçirdiği için sınava alınmadığını öne sürdü. Filiz, "Bu devlet ve eğitim sistemi yıllarca beni sınava hazırlamam için zorladı. Erken saatlerde okulun etrafındaydım. Ben sınav saatini bekliyordum. Son 15 dakika kala sınava alınmıyor. Ben kapıya yöneldiğimde kapı açıktı. Tam kapıya geldim. ’Geç kaldın’ diyerek yüzüme kapattılar. Her yıl bu tür olaylar birilerinin başına geliyor. Ben sanki onlara hakaret etmişim gibi davrandılar. Bu durumu insanlar duymalı. Gerekli hukuki başvuruları da yapacağım" dedi.
 

posta

İlgili Haberler