YENİ TÜRKİYE LOGOSU İLE TWITTER BÖYLE DALGA GEÇTİ

YENİ TÜRKİYE LOGOSU İLE TWITTER BÖYLE DALGA GEÇTİ

Erdoğan mı tasarladı

AKP iktidar olduğundan beri kendisine oy vermeyen Türkiye Vatandaşlarına sürekli kendi politikalarını dayatma alışkanlığını hiç bir zaman bırakmadı. Tüm Türkiye vatandaşlarını ilgilendiren en önemli konularda bile sürekli kendi bildiğini uyguladı beğenmeyenleri ise "seçimle işbaşına geldim ne dersem o"  diyerek kendi doğru bildiği demokrasi anlayışını örnek gösterdi. Türkiye'den tüm dünyay gidecek olan ihraç malları üzerine koyulacak logoyu bile herhangi bir tartışma olmadan, kamuya açık bir yarışma programı uygulamadan ve tasarlayıcısını bile açıklamadan direk tanıtıma açtı. Sonuçta yine çok elelştirilecek ve AKP iktidardan gittikten sonra büyük ihtimal değiştirilecek olan sözkonusu logo sosyal medyada çok ağır bir şekilde eleştirildi. İşte ayrıntılar

ERDOĞAN MI TASARLADI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ihraç edilen Türk mallarının üzerine konulacak olan yeni logoyu tanıttı, sosyal medyada eleştiriler art arda geldi. Türkiye'de olup biten her türlü işin arkasında Erdoğan'ın olduğu biliniyor. Hatta ihalesiz evraksız kendine satın alınan uçağı bile tasarladığını söyleyen, dünde iPhone ile diğer telefonların hiç bir farkı yok bizimkilerde yapsın diye talimat veren Erdoğan'on bu logoyu çizene tarif edip etmediği bilinemiyor.

Sonuçta Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ihtaç edilen Türk mallarının üzerine konulacak logoyu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir toplantı ile tanıttı. Yeni logonun üzerinde İngilizce, "Türkiye potansiyelini keşfet" ifadeleri yer alıyor.
Yeni logo sosyal medyada eleştirildi. Sosyal medya kullanıcıları logonun estetikten uzak olduğunu düşünüyor.


İŞTE ATILAN TWITLER

@misstronaut: Bu logo(!) kaç paraya yaptırıldı çok merak ediyorum.

@NesrinTurhan2: Estetikten nasibini almamış feci bir logo :( "Made in Turkey" yazısından Türk malı olduğu anlaşılmıyormuş. Vah vah!

@azdurlan: ciddi ve teknik olarak logo değil. hele de türk malı ambleminin yerine kullanılcağını bildikçe çıldırıyorum.

@iskenderruhan: Türkiye'nin yeni LOGU'su İngiliz firmasına yaptırılmış!Türk fırmaları ne güne duruyor!Bu logo ile 1-0 mağlup başladın YENİTÜRKİYE!Hepsi Türk,

@hulusionder: "Turkiye" yazsaniza kardeşim, herkes kendi dilinde yaziyor ismini. Zaten, hindi olayı da var, bir taşla iki kuş olurdu..

@ASavasOzpinar: Yeni 'Türk Malı' logosu için yorumum... Ben en iyisi yorum için kendimi yormiim.

@GAMentes: Logo sanatının ana ilkesi çiğnenmiş. Az çizgiyle çok anlam yerine, aşırı fazla çizgiyle bir kavram kargaşası sunuluyor. Yazık!

‏@Turgay_Bozkurt: Nacizane grafiker olarak, logo olmamış. Neden hala ısrarla TURKEY (Hindi) yazıyorlar onuda anlamış değilim.

@armaganportakal: Bu ne bicim amblem? Bana tanidik gelen hicbirsey yok... 40yamali bohca bu. Briefleri neydi meraktayim

@bilalkok: Türkiye markasının yeni logosu. Sizce de çok karışık olmamış mı?

@SalimOzdemirCom: BU NE ABİ YA?! Şaka olsa gülmem! Ürünlerin üzerinde artık made in Turkey yerine bu logo olacakmış

@antimetrekup: Yav logo dediğin akılda kalır. komplike olmaz. Bu ne ya inka yazıtları gibi bu ne ya bu ne?Ayırca neden turkey?? Neden TÜRKİYE DEĞİL!?

@s_atak: Yeni logo "Turkey" değil de keşke "Türkiye" olsaydı. Aynı zamanda "Republic of Türkiye"! Nedir bu ingilizce sevdası?
@GoncaYagmur: @cumiwitter bencede kirmizi beyaz olmaliydi mavi ne alaka!

@DeliDel34244193: @cumhuriyetgzt @cumiwitter Böyle ülkeye/ülke yönetimine böyle logo, böyle slogan.. Ya kendisi yapsaydı..
@sinirman: @cumiwitter Yeni Türkiye logosu ile cari açık kapanacak, Sanayi hamlesi başlayacak, Özgürlükler yeşerecek, Komşularla 0 sorun yaşanacak !!!

@Holdfenyy: @cumiwitter sade, güçlü bir fontla halledilebilecek bir iş ,nasıl girift bir ucubeye dönüştürülürün mükemmel örneği; tasarım faciası
Ariana Fuji: Nakış nakış işlenilen, örümcek desen beyin olabilir mi?
Cemil Kaynar: Bedavaya daha iyisini yaparım !

Gri Yolgezer: Gundem degistirmekte ustunuze yok yeminle.Yeni turkiyenin kendisi zaten basa bela.Kim takar logosunu.Farkinda olarak ya da olmayarak algi operasyonu yapiyorsunuz,halk yeni turkiye denilen seyi kabul etti de logosu mu kaldi

Sevil Eren Ayberk: Turkuaz rengi kullaninca is bitti saniyorlar!

Hakkı Özkan: Kreşte çocuklara yaptırsan tasarım bu kadar iğrenç olamaz.

Hacer Arınç: Sözde gelisen turkiyeye bunumu yakiştirdiniz yıne neler dönüyo hayırlısı bakalım

TC Mehmet Nedim Doğan: Kendilerine benzer logo yapmışlar.Ne olmuştu ki lale resimli logomuza !

Nermin Oğuzöncül: Bu mu ülke logosu.. Üzerinde yaşanılan ülke ismine yaraşır işler yapılır ya.. Aşırı kötü, kötüden de kötü.... Eskisini kullanın yine.. Yeminle ben çok çok daha yakışanını yapardım..

Kaynak:Haber Kaynağı