Varlık Fonunda depremin perde arkası

Varlık Fonunda depremin perde arkası

Ekonomi çevrelerinde büyük tartışmalara neden olan Varlık Fonu Yönetiminde dün meydana gelen depremin yankıları sürerken Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'den çok konuşulacak bir A 8 lobisi iddiası geldi

 

İşin çok ilginç bir kaç yanı var. Birincisi fonun başına büyük umutlar ile getirilen Mehmet Bostan'ın henüz 2 yıl bile olmadan sessiz sedasız görevden alınmasıydı. Üstelik bu haber dış kaynaklı bir haber ajansı tarafından dünyaya duyuruldu.

HERŞEY GİZLİ KAPAKLI YAPILIYOR AMA

Akp iktidarında her türlü kararın kapalı kapılar ardında alındığı bilinyor ama giderek kendi aldıkları karaları bile kısa sürede sessiz sedasız değiştirme tekrarları son günlerde çok sık yaşanıyor. Mehmet Bostan'ın görevden alınmasının ikinci önemli kısmını ise Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök şöyle değerlendiriyor.

BİR SÜREDİR KULAĞIMA GELİYORDU
 
Özkök, bir süredir kulağına, “Varlık Fonu’nun başkanının başını yemek istiyorlar” gibi söylentilerin geldiğini yazdı.

Ertuğrul Özkök’ün aktardığı kulis iddialarına göre “Külliye danışmanları”, Mehmet Bostan’ın görevden alınması için çaba sarf etmiş. Bir takım vakıf yöneticileri de ABD standartlarında maaş almak istediklerini belirtmiş fakat Başbakan Binali Yıldırım buna karşı çıkmış.

AUDİ A8 ARABA İSTEMİŞLER

Özkök’ün “en eğlenceli söylenti” olarak adlandırdığı iddia ise bir kısım vakıf yöneticisinin de Audi 8 marka araba istedikleri. Bu arabalar ise bir türlü gelmiyormuş. Bu isimler hakkında, “A8 lobisi” ifadesini kullanan Özkök konuyla ilgili olarak, “Bu ‘A8 lobisinin’ başını çeken kişinin adı da Ankara kulislerinde herkesin dilinde. Ama dediğim gibi bunların hepsi söylenti...O nedenle kimsenin adını verip günahını almak istemem” ifadelerini kullandı.

VAKIF YÖNETİMİ İLE ŞİRKET YÖNETİMLERİ ARASINDA SÜRTÜŞME

Fakat Ertuğrul Özkök’ün aktardığı söylentilere bakılırsa esas sorun yukarıda anlatılanlar değil. Özkök’ün yazısında “fonun desteğini yukarıdan alan” şeklinde tarif edilen bir Vakıf yöneticisinin fona dahil olan şirketlerin bütçelerine birlikte karar verme ısrarı nedeniyle fona dahil olan şirketlerle Vakıf yönetimi arasında bir sürtüşme yaşanıyormuş.

KİM BU VAKIF YÖNETİCİSİ

Özkök bir Vakıf yöneticisi hakkında, “Hele içlerinden biri varmış ki, orada burada, ‘EBIDTA hedeflerini biz tayin edeceğiz’ diye bağıra bağıra konuşuyormuş” şeklinde bir kulis bilgisini de köşesine taşıdı.

Özkök'ün ismini vermediği vakıf yöneticisini ekonomiyi yakından takip eden hemen herkes biliyor. Biz biraz daha belirgin hale getirmek için şu ip ucunu verelim. Erdoğan'a en yakın olan ve son günlerde feryad figan eden vakıf yöneticisi kimse ona dikkat edin. Bakarsınız çokta uzun olmayan bir süre sonra Mehmet Bostan'ın yerine o gelmiş.

İlgili Haberler