UYKU HAPLARI YERİNE ÇARKIFELEK ÇİÇEĞİ ÇAYI

UYKU HAPLARI YERİNE ÇARKIFELEK ÇİÇEĞİ ÇAYI

Bazı kronik sağlık problemlerini ilaç yerine doğal tedavi yöntemleriyle tedavi etmek mümkün...

Yapılan çalışmalar bazı kronik sağlık problemlerinin sıkça başvurduğunuz ilaçlar yerine doğal yöntemlerle tedavi edilebileceğini gösteriyor. Hürriyet Pazar’da Mehmet Öz’ün yazısı şöyle: Natüropatik doktor Michael Murray, doğal yöntemler yoluyla hastalıkları önleme ve doğal iyileşme sürecinin önemini vurguluyor. İşte bu doğal çözümlerden bazıları...

* Ağrılar için zencefili deneyin
Taze zencefil ağrıların çoğunun nedeni olan enflamasyonla savaşan enzim ve bileşikler içerir. Ağrıya karşı kullanılan ‘asetaminofen’in enflamasyonu azaltıcı etkisi azdır; sadece ağrı hissini bloke eder. Zencefil ise direkt kaynağa yönelir. Ciddi ağrı veya enflamasyon yaşayanlar günde üç kez almayı denemeli. Önerilen doz; kök zencefilden 6 milimetre ile 1.5 santimetre arası… Bir kerede ağzınıza atabilir veya maden suyunuza koyabilirsiniz.

* Uyku hapları yerine çarkıfelek çiçeği çayı
Çarkıfelek çiçeği çayı doğal bir rahatlatıcı olduğu için antik Aztekler tarafından ve 2’nci Dünya Savaşı sırasında da kullanılırdı. Artık uykuya iyi gelmesinin, içeriğindeki sakinleştirici etkisi olan kimyasal bileşiklerin kombinasyonundan kaynaklandığını biliyoruz. Yatağa girmeden yaklaşık bir saat önce için. Daha güçlü bir etki için iki poşet demleyebilirsiniz.


* Limon kabuğuyla hazımsızlığa karşı

Limon kabuğundaki ‘d-limonen’ isimli bileşik, hazımsızlıktan kaynaklanan sancılı semptomlarla savaşır. Yapılan bir çalışmaya katılanların yaklaşık yüzde 90’ı sadece iki hafta d-limonen tükettikten sonra reflü yanmalarında tamamen iyileşme bildirdi. Hazımsızlığınız varsa çeyrek limon parçasını -suyunu sıktıktan sonra- öğünlerinizden önce yiyin.
(HÜRRİYET)

Kaynak:Haber Kaynağı