Türkiye'de Grevin Bedeli Cop ve Biber Gazı

Türkiye'de Grevin Bedeli Cop ve Biber Gazı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde bir metal fabrikasında sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını öne süren işçiler eylemlerinin 70'nci gününde açlık grevine başladı

EYLEMDEKİ İŞÇİLER, 70'İNCİ GÜNDE AÇLIK GREVİNE BAŞLADILAR
 
Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ)

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde bir metal fabrikasında sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını öne süren işçiler eylemlerinin 70'nci gününde açlık grevine başladı. Cumhuriyet Meydanı'na çadır kuran eylemcilerin yanında giden DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de işçilere destek verdi.
 
Velimeşe Beldesi Avrupa Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Güney Koreli bir şirkete ait DYSK Metal Fabrikası'nda çalışan 130 işçi, geçen yıl Kasım ayında işten çıkarıldı. Fabrikanın iş sözleşmesi ve sendikalı işçi istemediği için işten çıkarmalar yaptığını öne süren 130 işçi, 70 gündür sürdürdükleri oturma eylemini açlık grevine çevirdi. Eylemci işçiler bugün Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Birleşik Metal İş Sendikası'nın önünde toplandı. Cadde üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar slogan atarak yürüyen işçilere DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve sendika temsilcileri de destek verdi. 
 
"TÜRKİYE'DE GREVİN BEDELİ COP VE BİBER GAZI"
 
DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, çalışanların çalışma şartlarını, yaşam, hayat standartlarını daha iyi koşullara getirmek için greve gittiğini ifade ederek, "Türkiye'de grevin bedeli, yıllarca süren davalar, yargılamalar, işten atılmalar, cop ve biber gazı yemekten geçer. Bu ülke ileri demokrasi adına bunları yapıyor. Bunları yaptıranlar var. Bunları ezin diyenler, baskıları uygulayanlar var" dedi.
 
Konuşmaların ardından açlık grevi yapacak olan ilk 10 işçinin başına grevi simgeleyen siyah kurdele bağlandı. Grevin başlamasıyla birlikte milletvekilleri Çelebi ve Yüceer Çorlu'dan ayrıldı.
 
POLİS MÜDAHALE ETMİŞTİ
 
Eylem yapan işçiler, 5 gün önce fabrikadan çıkan TIR'ların geçişlerine izin vermeyince polis müdahalesiyle karşılaşmıştı. Coplanan ve biber gazıyla etkisiz hale getirilen işçileri ayırmak için polis ekipleri hava 5 el ateş ederek yolu açmış, çıkan arbede 2'si polis 5 kişi de hafif yaralanmıştı.