TÜRKİYE-İRAN UÇAĞI ANKARA'YA ACİL İNİŞ YAPTI

TÜRKİYE-İRAN UÇAĞI ANKARA'YA ACİL İNİŞ YAPTI

Türk Hava Yolları'na ait TK879 sefer sayılı Tahran-İstanbul uçağı koronavirüs şüphesiyle Ankara'ya acil iniş yaptı

Sağlık Bakanı Koca: 132 Türk yolcu ve mürettebat karantinaya alınacak

türk Hava Yolları'na ait TK879 sefer sayılı Tahran-İstanbul uçağı koronavirüs şüphesiyle Ankara'ya acil iniş yaptı.

Esenboğa Havalimanı'nda olağanüstü hal ilan edildiği öğrenilirken uçaktaki 17 yolcu riskli olarak değerlendiriliyor.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gelişmelere ilişkin yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

"Ülkemizde yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. Ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz. THY'ye ait uçakla gelen 132 Türk yolcu ve mürettebat karantina için Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecek. İran'dan dönmek isteyen Türk vatandaşları için düzenlenen seferle ülkemize gelenler 14 gün süreyle gözlem altında tutulacak."

1 yolcuda Covid-19 belirtileri 17 kişi ise şüpheli
Bir yolcuda Covid-19 belirtileri olduğu ve uçuş ekibinin acil iniş kararı aldığı aktarılırken yolcuların Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda Ankara Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık yetkilileri nezaretinde ön muayenelerinin yapıldığı belirtiliyor.

İran'dan gelen ve ateşi sınır üstünde olan toplam 17 kişi ise şüpheli ve yüksek riskli olarak değerlendiriliyor. Sağlık Bakanlığı ekipleri Saat 12.30'da uçağa ikinci kez tarama için giriş yaptı.

Uçakta bulunanlar, Dr. Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi
Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) görüldüğü İran'dan Türk vatandaşlarını Ankara'ya getiren uçakta bulunanlar, Dr. Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözetim altına alındı.

İran'ın başkenti Tahran'dan hareket eden, 132 kişilik Türk yolcu ve mürettebatı taşıyan Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçağın Esenboğa Havalimanı'na inmesinin ardından tahliye işlemi başlatıldı.

Apronda özel kıyafetli ve maskeli sağlık ekipleri tarafından karşılanan uçaktakiler, sağlık kontrolünden geçirilip ambulanslara bindirildi.

Yolcular ve mürettebat, daha önce boşaltılan ve karantina hastanesi olarak kullanılan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledildi.

Burada, 14 gün gözetim altında tutulacak yolcular ve mürettebattakilerin detaylı sağlık kontrolleri ve tahlilleri yapılacak.

İlgili Haberler