Türkiye için sağanak ve kar yağış uyarısı

Türkiye için sağanak ve kar yağış uyarısı

İstanbul ve Türkiye için peş peşe yapılan açıklamalarda kar ve sağanak yağış uyarısı yapılırken İstanbul için kar Türkiye'nin kıyıları için sağanak iç kesimler için kar yağışı için tarihler verildi

İstanbul için yeni bir kar yağışı uyarısı yapıldı. Meteorolog Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'nin büyük bir bölümünde cuma gününe kadar kar yağışı olacağını duyurdu. Twitter hesabından tahminlerini yazan Şen, yağışların etkili olmaya başlayacağı tarihi de açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de Türkiye genelinde hava durumuna ilişkin son tahminler yayınlandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, Twitter hesabı üzerinden 'kar ne zaman yağacak?' sorularına yanıt verdi.

SALI GÜNÜNE DİKKAT

İstanbul için kar yağışı uyarısında bulunan Şen, salı akşamı İstanbul'da kar yağışının etkili olacağını bildirdi. Şen, '15 Ocak Salı akşamı İstanbul'a kar var. Perşembeye kalmaz. Türkiye'nin büyük bir bölümünde cuma gününe kadar kar var' ifadelerini kullandı.

KAR UYARISI

TÜRKİYE'DE HAVA SAĞANAK YAĞIŞLI İÇ KESİMLER KAR

Öte yandan Yarın Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Doğu Anadolu'da yağışların kar, Antalya'da ise şiddetli yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, ülke genelinde hava yarın parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı olması bekleniyor. Yağışların Doğu Anadolu'da kar, iç kesimler ve yükseklerde karla karışık yağmur, diğer kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı öngörülüyor

ŞİDDETLİ YAĞACAK
Ayrıca yağışlar Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (metrekarede 51-100 kilogram) ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarların Marmara, Kuzey Ege, Batı Akdeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (saatte 30-60 kilometre) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler