Tuğrul Türkeş'ten ' Ülkü Ocaklarına ' çok sert sözler

Tuğrul Türkeş'ten ' Ülkü Ocaklarına ' çok sert sözler

Eski MHP'li yeni AKP'li Tuğrul Türkeş ile Devlet bahçeli'ye bağlı Ülkü Ocakları arasında başlayan ağır polemik giderek sertleşiyor.

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ülkü Ocakları’nın bugün içine düştüğü durumun üzüntü verici olduğunu söyledi.

BİRBİRLERİNE AĞIR SÖZLER

Eski MHP'li yeni AKP'li Tuğrul Türkeş, kendisini hedef alan açıklamalar yapan Ülkü Ocakları'na tepki gösterdi.

"Nefsini ve şahsi çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak, Türkeş ailesine saldıracak kadar gözü dönenlere de ülkücü demek mümkün değildir" diyen Türkeş, "Çıkar odaklı çeteleşerek, bir kişi ya da bir kuruluşun güvenlik görevlisi gibi hareket etmek bir Bozkurt’un yapacağı iş değil, olsa olsa çakalların ya da başka mahlukatın işi olsa gerektir. Güzel Türkçemiz ile söylemeye çalıştıkları herzeleri kuş ciklemesinde (yani 160 karakter’de) dahi beceremeyen; ne imlası, ne de sözcükleri ile Türkçeyi kullanamayanların ülkücülükten bahsetmeleri söz konusu bile değildir" ifadelerini kullandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ NASIL

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz 10 gün önce  bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bu millet dardaysa, memleketimizin bize ihtiyacı varsa biz elimize silahımızı alırız, gerekirse de savaşırız" demişti.  

CNN'DE YÜKLENDİ

CNN Türk'te gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu, "Tarafsız bölge" programında konuşan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş Kılavuz'un sözleri ile ilgili, "boyun uzun aklı kısa" yorumunda bulundu. Türkeş şunları söyledi; "Bir çocuk geçende çıkmış. Benim tabancam var filan. 

HANGİ ÜLKENİN MALINI BELİNE TAKTIN

Aslanım hangi ülkenin malını beline taktın bilmem ama o tabancayla olmuyor. Çocuğun yani senin boyun moyun uzun ama demek ki aklın yok o kadar. Çirkin bunlar bir makam tutan adam 'ben silahlanırım filan... Ayıp ayıp.. demişti.

ÜLKÜ OCAKLARI TWITTER'DEN SAYDIRMIŞTI

aaaa(2).pngbbbb(1).png

 

İlgili Haberler