Time, Washington ziyareti için ne dedi

Time, Washington ziyareti için ne dedi

Başbakan Erdoğan'ın Washington ziyaretine ilişkin Time dergisi yorumda bulundu. Derginin internet sitesinde yer alan yorumda, Türkiye'nin ABD ile ilişkilerinin temelinde Suriye ve Irak petrolü gibi çözüme kavuşturulması çok zor olan jeopoliik sorunların b

Time dergisinden Erdoğan ziyareti
 
Dünyanın önde gelen dergilerinden Time, Başbakan Erdoğan’ın ABD ziyaretini önemsedi. Dergi, Türkiye’nin ABD ile ilişkilerinin temelinde Suriye ve Irak petrolü gibi çözülmesi zor olan jeopolitik sorunlar bulunduğunu öne sürdü.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyaretine ilişkin Time dergisi de yorumlarda bulundu. Derginin internet sitesinde yer alan yorumda, Türkiye’nin ABD ile ilişkilerinin temelinde Suriye ve Irak petrolü gibi çözüme kavuşturulması çok zor olan jeopolitik sorunların bulunduğunu öne sürüldü. Dergi, ABD Başkanı Barack Obama’nın yardım sözü verirken silahlardan söz etmediğine dikkat çekti.

Ishaan Tharror imzası ile yayımlanan yorumda, Erdoğan’ın Washington ziyaretinde Türkiye’nin Washington ile ilişkisinin temelinde “Suriye, Ortadoğu barışı, Irak petrolü ve Erdoğan’ın itibarı” üzerinde durulduğunu kaydetti.
Suriye sorununa ilişkin olarak geçen hafta sonlarında Reyhanlı kentini parçalayan iki araba bomsasının, Erdoğan’ın Suriye konusunda harekete geçmesi çağrılarını güçlendirdiğini kaydeden dergi, ABD Başkanı Barack Obama’nın ise yardım sözü vermesine karşın silahlardan söz etmediğine dikkat çekti. Dergi, “Türk hükümetinin isyanın ilk destekçilerinden biri olsa da muhalefet üzerinde ancak sınırlı bir etkisinin bulunduğu, şimdi ağırlığın Cenevre için planlanan konferansa verildiği,” öne sürüldü.

Washington ziyareti sırasında Erdoğan’ın Gazze’yi ziyaret etme arzusunu yinelediğine işaret edilen yorumda, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahı’nun Mavi Marmara konusunda “dramatik bir jest yaparak” özür dilemesine karşın iki ülke arasındaki eski yakınlığın yeniden oluşmasının beklenmediği, İsrailliler ile Filistinliler arasında müzakere edilmiş bir barışın sağlanmasının da pek muhtemel görünmediği ifade edildi.