TGB'liler Gözaltına Alındı

TGB'liler Gözaltına Alındı

Gazdanadam Festivali çalışmalarını yürütmekte olan 14 TGB üyesi gözaltına alındı.

FESTİVAL ÇALIŞMASINDA GÖZALTI
 
Türkiye Gençlik Birliği’nin twitter sayfasından duyurulan habere göre saat 01.00 sularında Gazdanadam Festivali çalışmalarını yürütmekte olan 2 TGB üyesi gözaltına alındı. Bayrampaşa’da gerçekleşen gözaltıların sivil polisler tarafından ve darp edilerek gerçekleştirildiği bildirildi.
 
Sayfadaki bilgilere göre; bir süre sonra serbest bırakılan 2 TGB’li hastaneye giderek darp raporu almak istediklerinde polisler tarafından tekrar gözaltı işlemi gerçekleştirildi. Bu kez gözaltı sayısı 13’e yükseldi.  Haberi duyup emniyete giden TGB yöneticilerine gözaltılarla ilgili bilgi verilmedi. İçeriye girmek isteyen TGB Genel Başkan Yardımcısı ise polisler tarafından engellendi. Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen TGB üyeleri,  işlemlerin tamamlanmasının ardından yeniden emniyete döndü. Duruma ilişkin savcılık kararı beklenecek.
 
Alınan son bilgilere göre TGB’lilere desteğe giden İşçi Partisi İstanbul İl Yöneticisi ve Bayrampaşa İlçe Başkanı da gözaltına alındı. Son gözaltı haberi ise Üsküdar’dan geldi. Üsküdar'da festival çalışması sürdüren bir TGB üyesinin daha gözaltına alındığı bilgisi verildi.