TGB ve Saadet Partisi de İskenderun'da Protestoya Katıldı

TGB ve Saadet Partisi de İskenderun'da Protestoya Katıldı

Hükümetin Patriotların Türkiye'ye yerleştirilmesi kararı farklı anlayışlar ile siyaset yapan kesimleri bir araya getirdi.

HÜKÜMETİN PATRİOT KARARI FARKLI GÖRÜŞTEKİ SİYASİ KESİMLERİ BİRLEŞTİRDİ


ALMANYA VE HOLLANDA'DAN GÖNDERİLEN PATRİOTLAR İSKENDERUN'DA (4)
 
PATRİOTLAR LİMANA EYLEMCİLER SOKAĞA
 
Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde aralarında CHP milletvekillerinin de bulunduğu grup, Türkiye'ye patriot hava savunma sistemlerinin kurulmasını ve NATO'yu protesto etmek için İskenderun Şehitpamir Caddesi üzerinde havuzlu çarşıda toplandı. Ellerinde çuval ve pankartlarla slogan atan eylemcilere CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Mevlüt Dudu katıldı. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı İlker Yücel'in de aralarında bulunduğu grup, Havuzlu çarşıdan şehit pamir caddesi üzerine inerek buradan İskenderun Limanı'na yürümek istedi. Ancak polis guruba polis izin vermedi. Yolu kapatan çevik kuvvet ekipleri Gaz maskelerini de takması sırasında ortam gerildi. Ancak milletvekilleri ve grup liderleri, polisle yaptığı görüşmelerin ardından kaldırımı kullanarak limana yürümelerine izin verildi. Limanın önünde basın açıklamasını yapan grup olaysız dağıldı.
 
 
Hükümetin Patriotların Türkiye'ye yerleştirilmesi kararı farklı anlayışlar ile siyaset yapan kesimleri bir araya getirdi. En ilginç olanı da bu gün Patriot Parçalarını getiren Geminin iskenderun da boşaltılması sırasında yaşandı. TGB,ADD,İP ve CKD adlı sivil toplum kuruluşları birlikte eylem yaptılar. Saadet Partisi >iskenderun teşkilatı da miting yapmak için izin alamadığından basın toplantısı ile protesto ya katkı verdi.


TKP "İŞGALCİLER HER ZAMAN KAYBEDER"

TKP üyeleri liman kapısından ayrılarak kent merkezine doğru yürüyüşe başladı. TKP üyeleri "İşgalciler her zaman kaybeder" sloganlarıyla yürüyor.
 
TKP üyeleri limanda yaptığı açıklamanın ardından şimdi de liman kapısına yöneldi. Araçların çıkmasına karşı kapı önünde oturma eylemine başlandı.
 
"Katil NATO Türkiye'den defol", "Ülkemizde yankee istemiyoruz", "İşgalciler herzaman kaybeder", Katil Obama, Katil Erdoğan", "Emperyalistler işbirlikçiler korkun TKP görev başında" sloganları atılıyor.

TGB "VATAN NÖBETİ BAŞLADI" SLOGANI İLE İSKENDERUN' DA
 
Patriotların Türkiye'ye yerleştirilmesine karşı çıkan TGB, ADD, İP, CKD'ninde içinde olduğu İskenderun Kardeşlik Platformunun düzenlediği Vatan Nöbeti eyleminde , İskenderun Sancaklar Havuzlu Çarşısında binlerce kişi bir araya geldi. Burada konuşma yapan İlker Yücel, Türkiye'nin ayağa kalktığını bu patriotları geldikleri yere  göndereceklerini belirtti. 
 
Burada yapılan konuşmaların ardından İskenderun Limanına doğru yürüyüşe geçtiler. Polis limana giden yola barikat kurup, TGB'lilerin limana yürümesine engel oldu. TGB'lilerin dirençli duruşlarından dolayı polis barikatı açmak zorunda kaldı. Limana giden kitle Patriot füzelerine karşı kararlı tutumlarını burada da sürdürdü. Ardından Patriotlara karşı Vatan savunması nöbetine geçildi.
 
 
SP'LİLER MİTİNGE İZİN VERİLMEMESİNİ PROTESTO ETTİ
 
Saadet Partisi'nin 'Biz geliyoruz, patriotlar gelmesin' sloganıyla gerçekleştireceği mitinge güvenlik gerekçesiyle izin verilmemesini Genel Başkan Yardımcısı ve yaklaşık 200 partili protesto etti. 
 
Mitingin düzenleneceği Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen partililere konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, hükümeti eleştirdi. Kılıç, patriot füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye getirilmesiyle ülkenin savaşın eşiğine itileceğini öne sürerek, "Bu oyun Büyük Orta Doğu Projesi, diğer bir ifade ile büyük İsrail'in kurulması planlarından başka bir şey değildir. Dün bu güzel vatanımız emperyalist güçler tarafından işgal edildiğinde, nasıl onları bu vatandan kovmuş isek, bugün de aynı gaye ile SP tarafından milli yürüyüş başlatılmıştır. Tüm halkımızı bu yürüyüşe katılmaya davet ediyorum. Gelin bu günün Sütçü İmamları, Şahin Beyleri, Rıdvan Hocaları, Nene Hatunları, Yörük Efeleri siz olun. Bu işgale dur deyin. Onların mücadelesi, bizimde mücadele anlayışımız olacaktır" diye konuştu. 
 
Türkiye genelinde bugün 28 noktada NATO askerlerinin bulunduğunu iddia eden Kılıç, "Dün vatanımızı işgal edenler, adeta intikam alırcasına Kahraman ve Gazi unvanlarını almış şehirlerimize bu patriotları yerleştirerek, olası bir savaşta çatışmanın merkezi haline getireceklerdir. Saadet Partisi'nin düzenlediği hiçbir miting tehdit oluşturmamıştır. Hükümet halkın tepkisinden korkmuştur" dedi.
 
Basın açıklamasının ardından partililer bir süre daha NATO ve hükümet aleyhinde sloganlar atıp, dağıldı.